Filmweek 10. Overzicht films van 7 tot en met 13 maart

Veel films, de Lions filmdag en de queer avond in Wenneker Cinema

Veel films, de Lions filmdag en de queer avond in Wenneker Cinema

SCHIEDAM - Wenneker Cinema vertoont komende week veel films: een meeslepend drama over een levensgevaarlijke reis van twee minderjarige migranten; een fabelachtige film van Yorgos Lanthimos; op zondag organiseert Lions Club Schiedam te Riviere een filmdag voor het goede doel (zie artikel eerder in deze krant) en op dinsdag is het weer tijd voor de queer avond.

Io Capitano
do 7 mrt 14:00 uur / vr 8 mrt 20:30 uur / za 9 mrt 20:30 uur

Een meeslepend filmdrama dat de epische reis van twee jonge Senegalese mannen, Seydou en Moussa, volgt. Ze verlaten Dakar met de droom om Europa te bereiken, gedreven door de belofte van een beter leven.

Hun reis, die hen dwars door de Sahara en over de Middellandse Zee voert, is gevuld met gevaar en beproevingen. Ze worden geconfronteerd met meedogenloze mensensmokkelaars, de harde realiteit van vluchtelingenkampen en de onvoorspelbare woede van de natuur.

Garrone schetst een onverbloemd portret van de migratiecrisis, zonder te vervallen in sensatiezucht of sentimentalisme. De film focust op de menselijke kant van het verhaal, met Seydou en Moussa als symbool voor de moed en veerkracht van alle mensen die gedwongen worden hun thuis te verlaten.

Io Capitano is meer dan een reisverhaal. Het is een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar een betere toekomst. De film is visueel adembenemend, met prachtige beelden van de Afrikaanse landschappen en de Middellandse Zee. De cast, met name de jonge acteurs Seydou Sarr en Moustapha Fall, leveren krachtige en ontroerende prestaties.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Poor Things
do 7 mrt 20:00 uur / vr 8 mrt 14:00 uur & 20:00 uur / za 9 mrt 20:00 uur

Poor Things, geregisseerd door Yorgos Lanthimos, is een unieke en eigenzinnige film die genres combineert op een manier die je nog nooit hebt gezien. Het is een komische horrorfilm met een vleugje romantiek, gebaseerd op de gelijknamige roman van Alasdair Gray.

De film speelt zich af in het 19e-eeuwse Schotland en volgt het verhaal van Bella Baxter, een jonge vrouw die terug tot leven wordt gebracht nadat ze van een brug is gesprongen. Ze is echter niet helemaal hetzelfde als voorheen: haar lichaam is nu samengesteld uit de lichaamsdelen van verschillende mensen.

Bella wordt opgenomen door de excentrieke wetenschapper Dr. Godwin Baxter, die haar onder zijn hoede neemt en haar helpt te wennen aan haar nieuwe leven. Maar Bella's leven is allesbehalve eenvoudig. Ze wordt geconfronteerd met vooroordelen en afwijzing van de maatschappij, en ze worstelt met haar eigen identiteit.

Poor Things is een film vol met humor, horror en romantiek. Lanthimos creëert een unieke sfeer die zowel grappig als huiveringwekkend is. De film is visueel verbluffend, met prachtige beelden en kostuums. De cast, met Emma Stone, Mark Ruffalo en Willem Dafoe, levert uitstekende acteerprestaties.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

L'Arche de Noë
di 12 mrt 20:00 uur - VOORPREMIÈRE

Deze speciale voorpremière is een unieke kans om de film te zien voordat die elders in de bioscoop verschijnt.

L'Arche de Noë, geregisseerd door Bryan Marciano, is een feelgood film die je hart zal verwarmen. De film volgt het verhaal van Noëlle, een vrouw die een opvangcentrum runt voor LHBTIQ+ jongeren die door hun families zijn verstoten.

Noëlle is een toegewijde vrouw die haar best doet om haar "gasten" een veilige haven te bieden. Ze helpt hen met het vinden van een baan, een huis en een nieuw leven. Maar het is niet altijd gemakkelijk. De jongeren hebben allemaal hun eigen problemen en trauma's, en Noëlle moet leren om met hen om te gaan.

De film is gevuld met humor en ontroerende momenten over hoop, solidariteit en de kracht van het gezin. We zien de jongeren vriendschap en liefde vinden, en we zien Noëlle groeien als persoon.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

 

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam

Tekst:
Wenneker Cinema

07-03-2024