Sloop pand Rijnmondslager duurt al jaren

Veel erger kan het haast niet

Veel erger kan het haast niet

SCHIEDAM - De sloop van het pand van de Rijnmondslagerij in de Rembrandlaan is een gebed zonder einde. Al jarenlang ontsiert dit pand de Rembrandtlaan. Bewoners zijn wanhopig en snappen er niets van waarom dit karwei niet wordt afgemaakt. Jan Willem nam contact op met de gemeente en kreeg te horen dat er wordt gewerkt aan funderingsherstel van de naast gelegen panden. Daarna komt een nieuw plan van aanpak en dat moet dan naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

Twee jaar geleden is er gestart met het gedeeltelijk slopen van het pand. Deze werkzaamheden zijn niet afgerond met als gevolg dat er nog hele stukken pand staan. Jan Willem heeft twee jaar geleden er al beelden van gemaakt en zag afgelopen weekend dat er geen vooruitgang is geboekt.

Reactie gemeente Schiedam
'De te slopen panden zijn eigendom van een particuliere eigenaar. In de  panden naast de te slopen panden vindt funderingsherstel plaats. Dat  vraagt een zorgvuldige afstemming van de verschillende  werkzaamheden, die direct aan elkaar grenzen. 

Er wordt op dit moment gewerkt aan een plan, waarmee de sloop kan  worden vervolgd. Zodra dit plan is voltooid zal de gemeente het toetsen.  Na goedkeuring kunnen de panden dan verder worden gesloopt.'

Video: JW TV Schiedam

 

05-03-2024