Politie zoekt beelden van vechtpartij in Schiedam Oost

Vechtpartij loopt uit de hand; vier mannen en een vrouw gearresteerd

Vechtpartij loopt uit de hand; vier mannen en een vrouw gearresteerd

SCHIEDAM - Afgelopen donderdag in Schiedam Oost waren 2 mannen aan het vechten. Eén van hen werd aangehouden. Omstanders gingen zich ermee bemoeien. Deze omstanders keerden zich tegen de politie. Versterking werd opgeroepen. Vijf personen werden gearresteerd. De recherche onderzoekt het incident. De politie roept het publiek op om beelden en/of informatie met haar te delen.

De politie meldt over dit geweldsincident:
"Op donderdagavond 20 juli viel er een melding dat er twee mannen aan het vechten waren in de Van Leeuwenhoeckstraat in Schiedam. Toen daar één van de twee werd aangehouden voor belediging, gingen meerdere omstanders zich ermee bemoeien. Deze omstanders keerden zich tegen ons en de situatie escaleerde snel. Er werd direct om hulp van collega’s gevraagd en die extra inzet was hard nodig. Uiteindelijk waren 17 toegesnelde collega’s nodig en werd er fysiek geweld toegepast om de uiterst agressieve personen onder controle te krijgen. Ook is gedreigd met het stroomstootwapen.

Vier mannen in de leeftijd van 20, 28, 50 en 53 jaar uit Schiedam en een vrouw van 46 jaar uit Schiedam zijn aangehouden. Zij zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten."

"Het is een feit dat omstanders de vechtpartij hebben gefilmd. Die beelden spelen een belangrijke rol in het onderzoek dat recherche is gestart. Heeft u beelden en/of informatie die van belang kan zijn om een compleet beeld te krijgen? Laat het ons weten. ^SvS", zo luidt de oproep van de Politie Schiedam.

24-07-2023