Wethouder Biekman onthult plaquette

Vaste plek voor Artikel 1 van de Grondwet in de Aleidazaal

Vaste plek voor Artikel 1 van de Grondwet in de Aleidazaal

SCHIEDAM - Artikel 1 van de Grondwet heeft een prominente en permanente plek gekregen in het Schiedamse Stadskantoor. Wethouder Anouschka Biekman heeft een bord onthuld in de Aleidazaal met het artikel om het inclusieve karakter van de gemeente te benadrukken.

Iedereen is gelijk. Zonder onderscheid op grond van godsdienst, levensovertuiging, seksuele geaardheid, politieke gezindheid, ras, geslacht of welke grond dan ook. Artikel 1 van de Grondwet legt het gelijkheidsbeginsel vast.

Gelijkheidsbeginsel
Diversiteit en inclusie zijn speerpunten van het college van burgemeester en wethouders, het gelijkheidsbeginsel van Artikel sluit daar naadloos op aan. Daarom krijgt het een vaste een plek in de raadzaal. 

Huis voor iedereen
“Het Stadskantoor en in het bijzonder de Aleidazaal, is het huis voor alle inwoners van Schiedam”, stelt wethouder Anouschka Biekman. “Wij als gemeente kunnen de verbondenheid van Schiedam laten zien in het Stadskantoor. Het opnemen van Artikel 1 van de Grondwet in de raadszaal is een krachtig signaal. De gemeenteraad is er voor iedereen zodat alle Schiedammers vrij kunnen zijn in onze mooie stad.”

07-12-2023