Varend Corso doet Vlaardingen en Schipluiden aan

Varend Corso doet Vlaardingen en Schipluiden aan

REGIO - Tijdens het Varend Corso dat dit weekeinde plaatsvindt vanuit het Westland, krijgen de duizenden mensen langs de waterkant niet alleen een kleurrijk schouwspel maar ook veel verschillende muziekstijlen voorgeschoteld. Het thema is 'On Stage'.

foto door Gert Struijs

De afgelopen jaren vond het corso in augustus plaats maar tegenwoordig komt het Varend Corso in juni voorbijvaren. Er werken zo'n vijfhonderd vrijwilligers mee om dit spektakel in goede banen te leiden. Als je het goed wil kunnen zien, is het devies: bemachtig op tijd een fijne stek langs de waterkant.

Vrijdag is het Rijnmonddag, zaterdag Westlanddag en zondag Delflanddag. Dat betekent dat op vrijdag het corso het dichtst in de buurt van Schiedam komt, namelijk Vlaardingen aandoet. Schipluiden ligt zondag op de route en is vanuit Schiedam ook goed aan te fietsen. Hier lees je meer over de routes en tijden:
https://varendcorso.nl/route/

Het Varend Corso organiseert dit jaar ook een speciale Unesco-fietstocht. Afgelopen december is de Nederlandse corsocultuur op de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed gezet. In een speciale fietsroute kun je al pedalend door de regio het corsogevoel ervaren. De route is tot en met morgen 22 juni te fietsen. Een flink aantal boten ligt bij Trade Parc Westland, bij het terrein van bloemenveiling FloraHolland.

Voor meer informatie zie varendcorso.nl

 

21-06-2023