Vanuit deze containers komt een 3D-projectie op de Korenbeurs

Vanuit deze containers komt een 3D-projectie op de Korenbeurs

SCHIEDAM - Op de kade van de sluis aan de Lange Haven staan deze twee containers. Aan de achterzijde is niet te zien waarvoor deze containers dienen, behalve dat er een elektriciteitsdraad loopt naar een woonhuis.

Vanaf de overkant van de sluis zie je dat de bovenste container een doorzichtige deur heeft. In de container staat een projectieapparaat. Op de container staat een geluidsbox.

De containers blijken er te staan om een driedimensionale projectie mogelijk te maken op de Korenbeurs. 

S'DAM Partners heeft een wandeling in voorbereiding door het historische centrum van Schiedam genaamd 'Distillers District 3D'. "Tijdens het Distillers District 3D kijk je naar prachtige 3D-beelden geprojecteerd op de historische gebouwen in het oude centrum van Schiedam. Zo worden onder andere de Korenbeurs en de Kappelhof tot een waar kunstwerk omgetoverd", zo laat S'DAM Partners weten.

De wandeling zou eigenlijk afgelopen vrijdag al voor het eerst gehouden worden. De start van de wandeling is verschoven. De eerste editie staat nu geprogrammeerd op vrijdag 29 oktober. Het programma loopt tot en met zondag 14 november. 

De projectieshows zijn:
op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober van 19.00 – 22.00 uur
en vanaf 31 oktober t/m zondag 14 november vanaf 18:00 - 22:00 uur.

Foto door Louise Melchers

25-10-2021