Landelijk dagtotaal nieuwe besmettingen in 2 weken tijd 2o keer zo hoog

Vandaag worden 26 nieuwe coronabesmettingen in Schiedam gemeld

Vandaag worden 26 nieuwe coronabesmettingen in Schiedam gemeld

SCHIEDAM - Het aantal nieuwe besmettingen heeft zich in twee weken tijd vertwintigvoudigd. Op zondag 27 juni werden er zo'n vijfhonderd nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag en gisteren werden dagtotalen gemeld van 10345 (gisteren) en 9398 (vandaag). 

Weliswaar is er vandaag dus een daling van het aantal gemelde nieuwe besmettingen, maar het RIVM geeft aan een administratieve achterstand te hebben, Het aantal nieuwe besmettingen vandaag ligt derhalve hoger dan het vandaag gemelde dagtotaal. 

Als we dat voor Schiedam bekijken: op 27 juni jl. waren er nul nieuwe besmettingen, gisteren 20 en vandaag 26. In Vlaardingen: 1 nieuwe besmetting op 27 juni jl., gisteren 24 en vandaag 20. 

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt is vandaag 290 (inclusief patiënten met verdenking op corona), van wie 87 op de intensive care. Die aantallen liggen 1 hoger dan gisteren. (cijfers stichting NICE)

Vandaag worden door het RIVM voor geheel Nederland nul nieuwe overlijdensgevallen van coronapatiënten gemeld (gisteren 1). 

De leden van de Tweede Kamer onderbreken hun vakantie voor een woensdagmiddag te voeren debat over de corona-ontwikkelingen. 

Hier lees je over de afgelopen vrijdag door het kabinet aangekondigde nieuwe coronamaatregelen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/grote-groepen-die-feesten-breken-nederland-op-in-strijd-tegen-corona

11-07-2021