Dagtotaal nieuwe coronabesmetting in Nederland bijna 7000

Vandaag twintig nieuwe besmettingen in Schiedam

Vandaag twintig nieuwe besmettingen in Schiedam

SCHIEDAM - Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft oplopen. Waren het er gisteren in heel ons land 5475, vandaag kwamen er 6986 nieuwe besmettingen bij. Dan te bedenken dat er op 27 juni en de twee dagen erna dagtotalen waren van rond de vijfhonderd nieuwe besmettingen.

Ook in Schiedam zien we een dergelijk patroon: van nul nieuwe besmettingen op 27 juni, en de twee dagen erna dagtotalen van 2. 7 juli waren er 5 nieuwe besmettingen onder Schiedammers, gisteren 16, vandaag 20. 

In Vlaardingen was er op 27 juni 1 nieuwe besmetting, de dag erna 4, maar de erop volgende dag nul. 7 juli waren er 9 nieuwe besmettingen, gisteren 17 en vandaag 16. 

Lichtpunt is dat het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt nog laag is. Vandaag liggen er 295 coronapatiënten in het ziekenhuis (inclusief de patiënten met verdenkingen erop), van wie 89 op de intensive care. In ons vorige bericht over de coronacijfers (5-7) spraken we van 406 coronapatiënten (inclusief die met verdenking op corona) in het ziekenhuis, van wie 113 op de intensive care. De afgelopen zeven dagen werden er geen Schiedamse en Vlaardingse coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. 

Vandaag meldt het RIVM twee overlijdensgevallen van coronapatiënten. Over de zeven dagen ervoor meldt het RIVM in totaal 14 overlijdensgevallen van coronapatiënten, van wie een patiënt uit Schiedam. 

Hier lees je ons vorige bericht over de corona-ontwikkelingen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/aantal-nieuwe-coronabesmettingen-loopt-weer-op

09-07-2021