Eerste (heren)team gestart met uitoverwinning

Vandaag eerste thuiswedstrijden van TTV Scyedam

Vandaag eerste thuiswedstrijden van TTV Scyedam

TAFELTENNIS - Vanmiddag spelen het eerste en tweede herenteam en alle zes jeugdteams van TTV Scyedam een thuiswedstrijd. De wedstrijden van het 1e en het 2e en het 1e jeugdteam beginnen vanmiddag om 15.00 uur. 

Afgelopen zaterdag is de voorjaarscompetitie gestart, het tweede herenteam kwam toen nog niet in actie. In het najaar heeft het eerste herenteam een prima gedeelde derde plaats behaald in zijn eerste divisie poule, met ruime voorsprong op de twee degradanten. In de tweede seizoenshelft werd alleen met minimaal verschil verloren van kampioen Scylla. Kopman Thomas Baart verloor in het najaar maar drie partijen. Het team is dit voorjaar niet gewijzigd. Een wedstrijd in de eerste divisie bestaat uit zeven sets, zes enkelspelen en als laatste wedstrijd het dubbelspel. De andere wedstrijden worden gespeeld over 10 sets.

Het tweede herenteam is in het najaar gedeeld vijfde geworden in de derde divisie en moet daardoor een stapje terugdoen naar de hoofdklasse. Deze hoofdklasse bestaat uit zeven teams, hierdoor wordt eerst een halve competitie gespeeld en wijkt het programma af van de andere teams.

De volgende wedstrijden staan op het programma (aanvang 15.00 uur):

Scyedam 1 - Tempo-Team 3 uit Amsterdam;

Scyedam 2 - Rijnsoever 1 uit Katwijk.

Het eerste (heren)team van Scyedam bestaat net als in het najaar uit Thomas Baart, Daria Dubenko, Martijn van der Heide en Edwin ten Hoope. Afgelopen zaterdag is het team gestart met een kleine 3-4 overwinning in Utrecht tegen SVE 1. Thomas won zijn beide enkelspelen, Edwin won eenmaal en Martijn bleef met lege handen. Het vierde punt kwam uit het door Edwin en Thomas gewonnen dubbelspel.

De spelers van tegenstander Tempo-Team 3 zijn Melanie Bierdrager, Rodrigo Escobar Ramirez, Sanne de Hoop, Daniel Pava, Julian Ramos en John Uyleman. Dit team won afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd in Amsterdam met 4-3 van Tempo-Team 2.

De samenstelling van het tweede herenteam is gewijzigd. Paul de Graaf en Erik Kloppers hebben besloten niet meer uit te komen voor dit team. De spelers van het team zijn Kees de Koning, Stephan Pieters en Bart Platzbeecker. Daniel Snoek, die ook uitkomt in het eerste jeugdteam, maakt het team compleet. Het team kwam afgelopen zaterdag nog niet in actie.

De spelers van tegenstander Rijnsoever 1 zijn Pascal Breuer, Jeroen Holten, Bjorn de Klerk, Roald van de Landen en Johan Vliegenthart.

Jeugdteams
In deze voorjaarscompetitie komen weer zes jeugdteams uit voor Scyedam. Het eerste jeugdteam speelt de thuiswedstrijden net als heren 1 en 2 om 15.00 uur, de overige jeugdteams zijn vanochtend om 10.30 uur met hun thuiswedstrijden begonnen. De volgende wedstrijden staan op het programma:

Scyedam jeugd 1 - De Boer Taverzo 3 uit Zoetermeer;

Scyedam jeugd 2 - Avanti 2 uit Hazerswoude Dorp;

Scyedam jeugd 3 - Avanti 3 uit Hazerswoude Dorp;

Scyedam jeugd 4 - Dordrecht 2;

Scyedam jeugd 5 - Rijnsoever 7 uit Katwijk;

Scyedam jeugd 6 - DHC 2 uit Delft.

Het eerste jeugdteam komt wederom uit in landelijk C, het is nu een team van drie spelers omdat Mucahid Yardimsever nu in jeugdteam 2 speelt. Het team bestaat uit Sophie van der Does, Kay Sels en Daniel Snoek. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Amsterdam 1 met 8-2 verloren.

Het tweede jeugdteam komt door een keuzepromotie uit in de hoofdklasse, in het team spelen Jason Brevé, Seppe Dijkstra, Onder Kondu en Mucahid Yardimsever. Maayke Seijkens en Ilian Westerholt zijn gestopt. De eerste wedstrijd afgelopen zaterdag werd in Rotterdam met 7-3 verloren van Alexandria ’66 2.

Het derde en vierde team komen uit in de derde klasse. In het derde team is Eren Kondu doorgeschoven uit het vierde team en het team bestaat verder uit Emir Ersoy, Nina de Jong en Steven de Jong. De eerste wedstrijd zaterdag eindigde in een 5-5 gelijkspel tegen ATTC EVO Tech-XL 3.

Het vierde team bestaat dit seizoen uit Dean Hageraats, Gaudi Kaersenhout, Ridvan Velic en Zejd Velic. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB 2 ruim met 2-8 gewonnen.

Team 5 komt uit in de vijfde klasse en bestaat uit Rozerin Altay, Farouq el Issati, Kenai Scholtes en Niek Walda. De eerste wedstrijd werd in Leiden tegen Docos 3 met 4-6 gewonnen.

Team 6 komt uit in de jeugd starters duo competitie. De spelers van dit team zijn Tu Bui, Ian Quinlan, Ben Westerkamp en Uveys Yardimsever. De eerste wedstrijd afgelopen zaterdag tegen TOGB 5 Berkel en Rodenrijs eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisclub.

Toeschouwers van harte welkom
"Onze teams kunnen uw steun goed gebruiken. We roepen u dan ook op onze teams op zaterdag te komen steunen in onze sportaccommodatie Scyedam, Dr. Kuyperlaan 4 in Schiedam", zo laat TTV Scyedam weten. De toegang is gratis.

Foto: teamfoto eerste team, van links naar rechts Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart (foto door Jolanda Vuijk)

04-02-2023