Wandelingen Historische Vereniging Schiedam

Van 'Zwart Nazareth' tot 'Bijdorp en molens'

Van 'Zwart Nazareth' tot 'Bijdorp en molens'

SCHIEDAM - De populaire wandelingen van de Historische Vereniging Schiedam zijn na een stop tijdens de coronatijd weer volop hervat. Nico de Vries, coördinator van de vereniging, staat samen met zijn team te popelen om aan de slag te gaan en vertelt enthousiast over de komende activiteiten. 

Op 1 augustus wordt gestart met de “Zwart Nazareth” wandeling. Branderijen, distilleerderijen en alle aanverwante bedrijfstakken van de historische jeneverhistorie komen ruimschoots aan bod. Het vertrekpunt is de Korenbeurs aan de Lange Haven. Deze ligt op korte afstand van de Brandersbuurt. De start is om 14.00 uur.

Twee weken later op zondag 15 augustus wordt een kijkje genomen in Bijdorp. Het vertrekpunt is dan de Schiedamseweg 198 ter hoogte van het wijkbord. Tijdens deze wandeling wordt verteld over de geschiedenis van Bijdorp en de watermolens langs de Poldervaart en het Beatrixpark. De start is om 14.00 uur. 

De wandelingen duren 1 tot 1,5 uur en staan, in verband met de 1,5 meter-regel, open voor maximaal 8 personen. Aanmelden via Monique Baptist door middel van een e-mailtje aan  KaraokeMo2@hotmail.com is verplicht. 

Nico vult hier gelijk op aan dat er bij meer aanmeldingen extra groepen kunnen worden geformeerd om zo aan de RIVM-richtlijnen te voldoen en dat er tot eind oktober twee keer per maand wordt gewandeld. 

Leden van de Historische Vereniging betalen € 2,- en niet leden € 5,-.

Naast deze wandelingen, vertelt Nico, organiseert de vereniging rondleidingen op maat. Tegen een bescheiden vergoeding kunnen leuke uitstapjes voor families, vrienden of andere gezelschappen worden samengesteld. Hij ontvangt je aanvraag voor informatie graag via vrie2023@planet.nl

Foto: geheel links Nico de Vries en derde van rechts gids Adrie Broeren-Rip

Tekst en foto: Rob van der Stel

27-07-2021