Van hennepkweek verdachte Schiedammer (36) meldt zich bij politie

Van hennepkweek verdachte Schiedammer (36) meldt zich bij politie

SCHIEDAM - Een man was in beeld bij een in werking zijnde hennepkwekerij in Ouderkerk aan de Amstel. Via een opsporingsprogramma op televisie werden camerabeelden verspreid. De man heeft zich via zijn advocaat bij de politie gemeld. Het is een 36-jarige Schiedammer.

Op 19 oktober 2020 troffen agenten in een bedrijfspand aan de Ambachtenstraat in Ouderkerk aan de Amstel een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In het daarop volgende onderzoek kwamen bewakingsbeelden naar voren waarop een man te zien was die zich veelvuldig in het betreffende pand bevond.

De politie deelde de beelden van deze verdachte begin februari in het regionale opsporingsprogramma van AT5, Bureau 020. Met snel resultaat: de verdachte meldde zich enkele dagen later via zijn advocaat.

De verdachte is een 36-jaar man uit Schiedam. Hij zal later door de recherche verhoord worden over de zaak. Omdat de identiteit van de verdachte nu bekend is, zijn zijn beelden van politie.nl verwijderd en toont AT5 hem ook niet meer herkenbaar.

Foto: Ouderkerk aan de Amstel, de Kerkbrug over de Bullewijk, foto door Chris Peel - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8006404

 

11-02-2021