Van Fles naar KunstWerkt

Van Fles naar KunstWerkt

SCHIEDAM – Van 26 november 2021 tot en met 16 januari 2022 is de tentoonstelling ‘Van Fles naar KunstWerkt’ te zien in het Jenevermuseum in Schiedam.

Willem van Hest van Stichting KunstWerkt: “Kunst verbindt, dat zit in het DNA van Stichting KunstWerkt. Deze keer gaan we de verbinding aan met het Jenevermuseum. De ‘kelderfles’ is daarbij onderwerp én inspiratiebron.”

Om te vieren dat St. KunstWerkt dertig jaar bestaat zijn dertig deelnemende kunstenaars aan de slag gegaan met de iconische 'kelderfles'. Het resultaat is een verscheidenheid aan kunstwerken gebaseerd op echt Schiedams erfgoed.

De kunstenaars nemen de bezoekers mee in het achtergrondverhaal van de tentoonstelling tijdens gratis rondleidingen op zondag 12 december, zaterdag 18 december en zaterdag 15 januari. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur. Aanmelden via receptie@jenevermuseum.nl.

De officiële opening door Diederik von Bönninghausen, directeur van het Jenevermuseum en Arjen Baas, voorzitter van Stichting KunstWerkt vindt plaats op zondag 28 november om 15.30 uur. Er is dan een voordracht door dichter Kees Plaisier en muziek van Martine de Heij met band.

Op zondag 16 januari om 14.30 uur is de finissage en de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie.

Voor de opening, rondleidingen en nieuwjaarsreceptie is een geldig corona-toegangsbewijs nodig.

Foto: een nog onbewerkte kelderfles

08-11-2021