Van der Valk organiseert kerstdiner voor eenzame ouderen

Van der Valk organiseert kerstdiner voor eenzame ouderen

SCHIEDAM - In Nederland voelen maar liefst 1,76 miljoen 65-plussers zich eenzaam, een gevoel dat vooral tijdens de feestdagen versterkt wordt. De beperkingen van mobiliteit en het verlies van dierbaren maken hun wereld kleiner.

Als blijk van betrokkenheid organiseert Van der Valk Hotel Schiedam in samenwerking met het Ouderenfonds en vrijwilligers een hartverwarmend kerstdiner op 11 december 2023.
Dit initiatief, waarbij ruim 70 ouderen van de regio aanschuiven, biedt niet alleen een feestelijke maaltijd maar ook gezelligheid en een warm welkom.

Het diner bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Het is een unieke gelegenheid voor hen om niet alleen heerlijk te eten aan een feestelijk gedekte tafel, maar ook om nieuwe contacten te leggen met mensen uit hun eigen buurt. Deze sociale interactie draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid en vergroot de sociale wereld van de ouderen.

"Het is een voorrecht om als Van der Valk Hotel Schiedam een bijdrage te kunnen leveren aan dit initiatief. Bij Van der Valk Schiedam verwelkomen we met open armen vele ouderen die al hun gehele leven lang onze hotels als een thuis ervaren. Hier hebben zij door de jaren heen talloze mooie herinneringen opgebouwd, van het vieren van verjaardagen tot het beleven van onvergetelijke feestdagen. Het is een genoegen om ouderen de gelegenheid te bieden om dat bijzondere stukje nostalgie opnieuw te beleven. We streven ernaar om hen een warm gevoel van thuiskomen te schenken. We zijn dankbaar dat we, samen met het Nationaal Ouderenfonds en Allemaal Aafje, een warme en gastvrije omgeving kunnen creëren waar ouderen tijdens de feestdagen kunnen genieten van goed gezelschap en culinair genot," aldus Sarah van den Hul, directie van Van der Valk Hotel Schiedam.

Het kerstdiner is niet alleen een eenmalige gebeurtenis. Het Nationaal Ouderenfonds beoogt met dit initiatief ook de sociale contacten van ouderen op de lange termijn te versterken, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben en een grotere betrokkenheid bij hun lokale gemeenschap ervaren. Het team van Van der Valk Schiedam kijkt ernaar uit om deze bijzondere avond te organiseren.

Van der Valk Hotel Schiedam
11 december 2023
Hargalaan 6, 3118JA 
Telefoon:  010 800 2800
www.hotelschiedam.nl

08-12-2023