Foto-expositie in het centrum van Schiedam

Van afvalstroom naar duurzame kroon

Van afvalstroom naar duurzame kroon

SCHIEDAM - Beeldend kunstenaar Monique Tameris ontwierp en maakte zeven kronen gebaseerd op zeven afvalstromen. Met deze kronen wil ze ondernemers die duurzaam werken letterlijk kronen en hen op deze manier belonen voor hun goede werk.

Met fotograaf Nico Goedegebuur zette ze zeven ondernemers op de foto. Deze foto’s en de zeven originele kronen zijn van 7 tot en met 31 mei te zien tijdens de foto-expositie ‘Reset the Values’ in de etalage van de bekroonde ondernemers in het centrum van de stad. Dat zijn:

Tafel van Goud, Oude Kerkhof 20 
Maartwerk,  Hoogstraat 132
Anita de Groot, Hoogstraat 94
Jenneration, Hoogstraat 79
Elderflour, Lange Haven 78
Post Schiedam, Korte Dam 10
Rondje Schiedam (via Wijning, Dam 40)

Kinderen kunnen met hun eigen schatkaart op pad. De kronen zijn te aanschouwen in de ramen van architectenbureau ARD aan de Appelmarkt/Hoogstraat, ofwel het Monopole-pand. 

Toen tijdens de eerste lockdown iedereen thuis kwam te zitten, begon iedereen spontaan zijn huis op te ruimen en dikten de rijen voor de milieustraat steeds verder aan. Dit zette Monique aan het denken over onze afvalproductie, duurzaamheid en het geven van een tweede leven aan items. Ook vroeg ze zich af of de winkels in de buurt duurzaam werken. Toen ontstond het idee om van de zeven afvalstromen kronen te maken en deze te koppelen aan zeven ondernemers die duurzaam werken. Ze voegde de daad bij het woord en ontwierp zeven tiara’s die een poëtische vertaling zijn van de zeven afvalstromen gft, papier, glas, plastic textiel, metaal en overig afval. 

Praktische informatie:
Data: 7 tot en met 31 mei 2021 (24 uur per dag)
Locatie: Schiedam-Centrum
Algemene informatie: i-Punt Schiedam
Plattegrond: i-Punt Schiedam, bij alle bekroonde ondernemers, via getoonde QR-code of www.moniquetameris.nl
Deelnamekosten: geen

Reset the Values is een initiatief van Monique Tameris en werd ondersteund door Stichting Mooi Werk bureau voor cultuurparticipatie & kunsteducatie en de gemeente Schiedam.

Foto door Nico Goedegebuur

Reset the Values -Tiara Bloody Gyre - Fotograaf Nico Goedegebuur

30-04-2021