Vakantieactiviteiten in Museummolen De Walvisch

Vakantieactiviteiten in Museummolen De Walvisch

SCHIEDAM - Tijdens de krokusvakantie van Midden Nederland, 25 februari tot en met 5 maart 2023, zijn er leuke activiteiten in Museummolen De Walvisch. Bezoek één van de hoogste molens van de wereld met Museumkaart, Rotterdampas of koop een ticket, en maak er voor u en uw kinderen een bijzondere dag van met de volgende activiteiten.

Word hulpmolenaar!
Voor kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een ouder. Ga samen met de molenaar vanaf de maalzolder op onderzoek in de molen. Doe de opdrachten van de molenaar en haal het certificaat van hulpmolenaar. Maak in de kap of beneden een selfie met de molenaar met je certificaat in de hand. U kunt uw kind(eren) opgeven voor onderstaande tijdsloten: Zondag 26 februari, 14.00 – 16.00 uur Dinsdag 28 februari, 14.00 – 16.00 uur Donderdag 2 maart, 14.00 – 16.00 uur

Kleur, versier en knutsel je eigen windmolentje
Voor kinderen vanaf 4 jaar onder begeleiding van een ouder. Bezoek de molen en geniet van het uitzicht vanaf de balie. Met een beetje geluk is de molenaar ook aanwezig. Versier en knutsel daarna je eigen windmolentje. Wij zorgen voor alle materialen. U kunt uw kind(eren) opgeven voor onderstaande dagen en tijdsloten: Zaterdag 25 februari, 12.00 – 15.00 uur Woensdag 1 maart, 12.00 – 15.00 uur Vrijdag 3 maart, 12.00 – 15.00 uur Zaterdag 4 maart, 12.00 – 15.00 uur

De Voorwaarden: u betaalt alleen de entreeprijs voor uzelf en uw kind, de activiteit is gratis. Voor Museumkaart of Rotterdampas houders is de entree gratis. U kunt u uw kinderen opgeven via e-mail dewalvisch@jenevermuseum.nl.
Vergeet u niet naam en leeftijd van uw kind(eren) + een telefoonnummer te vermelden.

Op pad met Wally de molenkat
We hebben een heel leuk doe-boekje met een zakje graan om te malen! Ontdek samen met Wally onze molenkat de molen. Dinsdag t/m zondag tijdens de openingsuren van 11.00 – 17.00 uur, van Museummolen De Walvisch. Het doe boekje kost € 4,95. U betaalt een entreeprijs voor uzelf en uw kind. Voor Museumkaart of Rotterdampas houders is de entree gratis. Voor kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een ouder.

Graan malen
Op de educatiezolder van Museummolen De Walvisch kun je zelf je graan malen. Van het graan kan je thuis bijvoorbeeld heerlijke pannenkoekjes bakken. Op onze educatiezolder leer je alles over de molens. Dinsdag t/m zondag tijdens de openingsuren van 11.00 – 17.00 uur, van Museummolen De Walvisch. Het zakje met graan kost € 1,00. U betaalt een entreeprijs voor uzelf en uw kind. Voor Museumkaart of Rotterdampas houders is de entree gratis. Voor kinderen onder begeleiding van een ouder.

Speurtocht Locomotiefsteeg
Ontdek alle brandijzers in de Locomotiefsteeg. De Locomotiefsteeg is genoemd naar branderij De Locomotief die hier vroeger was. In de steeg zie je ook het kunstwerk Overloop; een lint van 1174 (!) kleitegels stroomt van de Hoogstraat naar de Lange Haven. Op de tegels zie je brandijzers waarmee vroeger kistjes jenever gebrandmerkt werden. We hebben een leuke speurtocht uitgezet in de steeg. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Leuk om samen met je ouders te doen! Vraag ernaar bij de balie van het Jenevermuseum!

Het complete programma is te vinden https://www.jenevermuseum.nl/krokusvakantie.html

Tekst: Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Foto: molenaar Matthieu (bron foto Nationaal Jenevermuseum Schiedam)
(advertorial)

25-02-2023