Dobberend genieten van stadse rust

Vaarseizoen Fluisterboot in Schiedam gaat weer van start

Vaarseizoen Fluisterboot in Schiedam gaat weer van start

SCHIEDAM - Op zaterdag 13 april gaat het vaarseizoen met de (open) fluisterboten in Schiedam weer van start. Na een lange winterperiode kijken de schippers en de gidsen er weer naar uit om met volle boten door de Schiedamse havens en het distillers district te varen.

Vanaf het water kunnen de passagiers genieten van de prachtige monumentale pakhuizen, distilleerderijen, historische schepen, authentieke bruggen en de hoogste molens van de wereld.

De passagiers hebben de keuze uit een lange vaartocht van 80 minuten en een tocht van 60 minuten. Deze tochten zijn dagelijks, behalve op maandag.

De lange tocht gaat niet alleen door de historische binnenstad maar ook wat verder de Schie en de Noorvestsingel op, waarbij vier molens kunnen worden bewonderd. Deze tocht vertrekt dagelijks om 11.30 uur.

De tocht van 60 minuten vertrekt om 13.30 uur en vanaf 30 april ook om 15.00 uur. Het vaarseizoen loopt tot eind oktober.

Ook voor de schoolvaarten is veel belangstelling. Een groot aantal basisscholen in Schiedam heeft zich in het kader van het educatieproject Schiedambrandersstad aangemeld om leerlingen uit groep 5 vanaf het water kennis te laten nemen van de bezienswaardigheden en de geschiedenis van Schiedam. Deze tocht vertrekt voorafgaand aan de reguliere vaartocht.

De vertrekplaats van de fluisterboot is vanaf de steiger naast museummolen De Walvisch aan de Westvest 229 in Schiedam. Hier vindt ook de kaartverkoop plaats. Wilt u zeker zijn van een plaats dan kunt u ook kaarten reserveren bij het I-punt in het gebouw De Waag aan de Lange Kerkstraat 39 Schiedam. Voor verdere info en prijzen en digitaal kaarten reserveren kunt u terecht op www.sdam.nl/rondvaarten. Met de Rotterdampas kunt één keer gratis meevaren.

Lees ook het artikel met de video van JW TV:
Vaarseizoen fluisterboten binnenkort van start

Tekst en fotografie
Jan Brouwer

09-04-2024