Uitvoeringsprogramma 'Schiedam Schoon' gelanceerd op weekmarkt

Uitvoeringsprogramma 'Schiedam Schoon' gelanceerd op weekmarkt

SCHIEDAM - "Het Uitvoeringsprogramma Schiedam Schoon biedt een pakket aan maatregelen om te komen tot een schoner Schiedam. Het is onze verantwoordelijkheid om, samen met Irado en alle Schiedammers, de stad schoon te houden", schrijft de gemeente. Het uitvoeringsprogramma wordt vrijdag op de weekmarkt door de gemeente gelanceerd. Kernpunten in de aanpak zijn onder meer: meer handhaven, vaker schoonmaken en meer inzamelen.

"Daarom staan we aanstaande vrijdag op de markt in het centrum om in gesprek te gaan met de Schiedammers over het programma. Wethouder Doğukan Ergin overhandigt het programma aan de stad", aldus de gemeente. Met dat 'overhandigen aan de stad' bedoelt de gemeente feitelijk dat het programma wordt uitgedeeld aan mensen die er op dat moment over de weekmarkt lopen, zo licht een woordvoerder van de gemeente desgevraagd toe. 

De gemeente vervolgt in de aankondiging van de lancering: "Er zijn al veel initiatieven in de stad waarbij inwoners zich inzetten voor een schone buurt en daar zijn we trots op. Zoals de deelnemers aan de 'schone wijk acties' en de containeradoptanten. Zij zijn dan ook uitgenodigd bij de overhandiging aanwezig te zijn en ontvangen uit handen van de wethouder een presentje als dank voor hun inzet."

Datum: vrijdag 30 juni 2023
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Overhandiging: 10.30 uur
Locatie: Vrijdagmarkt Schiedam centrum; Land van Belofte

Het Uitvoeringsprogramma Schiedam Schoon is te vinden op schiedam.nl/schoon

27-06-2023