Dief van Riva-scooter op Bachplein op heterdaad aangehouden

Uit water geviste La Souris-scooter terug naar eigenaar

Uit water geviste La Souris-scooter terug naar eigenaar

SCHIEDAM - De Politie Schiedam maakte zaterdag melding van een door agenten uit het water geviste scooter van het merk La Souris en van een op heterdaad betrapte dief van een scooter van het merk Riva.

De Politie Schiedam kreeg zaterdagmorgen een melding dat er een scooter (snorfiets) in het water lag. Enkele politiewagens gingen ter plaatse. Met vereende krachten werd door agenten de scooter op het droge getrokken. De tenaamgestelde werd door de politie gebeld, waaruit bleek dat de scooter gestolen was. De eigenaar haalde vervolgens de scooter op bij het Politiebureau Schiedam.

De politie merkt over de gestolen scooter op: "Ook nu weer is het een scooter van het merk La Souris. Deze worden momenteel opvallend veel gestolen. Zet ze goed vast met een extra, goedgekeurd slot. Enkel een stuurslot is niet voldoende."

Aanhouding op heterdaad
De politie meldde gisteren ook een aanhouding op heterdaad van een dief van een scooter van het merk Riva. "Afgelopen donderdagavond werd een verdachte op heterdaad aangehouden bij een gestolen scooter. Een alerte melder maakte melding van een verdachte situatie op het Bachplein en er werd een foto gemaakt van de verdachte. De verdachte werd door collega's herkend en direct aangehouden, op een later moment mag hij zich verantwoorden bij de rechter. Er worden momenteel opvallend veel (snor)scooters gestolen in Schiedam, ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112."

Lees ook onze eerdere artikelen:
Toename van diefstal van bromfietsen/scooters

Twee aanhoudingen, na achtervolging scooter en vervolgens zoektocht in park

Gestolen scooter komt boven water in Schiedam Oost

Foto's bron wijkagent Schiedam Nieuwland West, Izak van der Vliet, en Politie Schiedam

riva

 

26-06-2022