Opening Sportspelen

Tweede editie van de Schiedamse SportSpelen

Tweede editie van de Schiedamse SportSpelen

SCHIEDAM - Dinsdag 14, donderdag 16 en vrijdag 17 mei is het zo ver. Tijdens dit driedaagse sportevenement maken kinderen uit de groepen 5 kennis met de verschillende sporten die zij in de gemeente Schiedam kunnen beoefenen. De Schiedamse SportSpelen worden op 14 mei feestelijk geopend door wethouder Sport Gemeente Schiedam Antoinette Laan en Ellis van der Weerden, directeur-bestuurder Team Sportservice.

Nieuw dit jaar is dat er een locatie is toegevoegd aan de Schiedamse SportSpelen. Dinsdag naar Sportpark Willem-Alexander, donderdag bij Hockey Combinatie Schiedam en ter afsluiting op vrijdag af bij PPSC. In totaal doen er bijna 650 kinderen van 16 scholen mee. Dit zijn er 200 leerlingen en 3 scholen meer dan vorig jaar!

Dit evenement wordt georganiseerd om kinderen te helpen bij het maken van hun sportkeuze. De meeste leerlingen in groep 5 zijn namelijk in het bezit van een zwemdiploma, maar nog op zoek naar een geschikte sport. Door hen in zes clinicrondes te laten ervaren welke sport bij hem of haar past ondersteunen wij hen in het maken van deze keuze. Daarnaast is het een mooi podium voor de Schiedamse sportaanbieders om zichzelf te presenteren en potentieel nieuwe leden te werven.

Lees ook:
'Social media is grote concurrent van sporten'. Schiedamse SportSpelen weer groot succes

Programma:
9.00 – 9.15 uur: aankomst scholen
9.15 – 9.20 uur: openingswoord door Vincent Kroeze
9.20 – 9.30 uur: voorstellen aanwezigen
9.30 – 9.35 uur: officiële opening door wethouder en directeur bestuurder Team Sportservice
9.35 – 9.45 uur: warming-up door Ballet- en Dansstudio
9.50 – 13.30 uur: verschillende clinicrondes met tussendoor een korte pauze en lunch
13.30 – 13.45 uur: afsluiting en uitreiken medailles + certificaten

Locatie:
Sportpark Willem-Alexander
Zoomweg 2 3123 EP te Schiedam

Gratis parkeren

Foto:
Leen van Put

14-05-2024