Twee zusjes vinden vermiste glazen muiltje van Assepoester

Twee zusjes vinden vermiste glazen muiltje van Assepoester

SCHIEDAM - Het glazen muiltje van Assepoester was sinds dinsdag vermist en is vandaag door twee kinderen, Yinthe en Cato, uit Schiedam teruggevonden op de Hoogstraat. De voorstelling 'Assepoester De Musical' is daarmee gered. Yinthe en Cato gaan op 9 oktober naar de voorstelling en gaan persoonlijk kennismaken met Assepoester.

Dinsdagmiddag liet Theater aan de Schie weten dat Assepoester die middag haar glazen muiltje verloren had. "Maar ze heeft deze glazen schoen nodig voor haar voorstelling op zondag 9 oktober in Theater aan de Schie. Kan jij Assepoester helpen met zoeken?", zo werd de hulp van de Schiedamse kinderen ingeroepen. "Het muiltje ligt ergens in Schiedam centrum. Als beloning voor het vinden zal Assepoester je persoonlijk bedanken met een meet & greet, een merchandise pakket, een tour achter de schermen én vier vrijkaarten voor de voorstelling. Wees snel want uiterlijk 2 oktober wil Assepoester haar muiltje terug hebben."

Het Theater aan de Schie probeerde de kinderen bij het zoeken te helpen: 
"Misschien helpt dit raadsel met zoeken: Daar waar de bladeren waaien, maar niet aan de bomen vast zitten. Waar de verhalen verteld en voorgelezen worden is iets verstopt. Niet in het Theater, maar ergens anders waar mensen met woorden toveren. Dik, dun, klein en groot, je kan er alles vinden. Als je goed oplet kan je misschien wel iets meer ontdekken… Hier zal je het glazen muiltje van Assepoester vinden."

"Iets met boeken dus", zo dachten de kleine puzzelaars. Verschillende kinderen wisten vervolgens de weg te vinden naar de bibliotheek in de Korenbeurs, maar helaas, daar was het muiltje niet te vinden. Het Theater gaf vandaag nog een hint. "De Bibliotheek Schiedam wordt overladen met mensen die het glazen muiltje zoeken, maar daar ligt hij niet… Weet jij waar hij wel ligt? Wij geven nog een hint: In deze winkel op een straat hoog gelegen vind je het muiltje van glas", met daarbij getoond een foto van een boekenkast. Dat van die boeken klopte dus! Vanmorgen werd, dankbaar gebruikmakend van die nieuwe aanwijzing, het verloren muiltje van Assepoester teruggevonden: op de Hoogstraat, in Het Schiedams Boekhuis.

De zusjes Yinthe (6) en Cato (5) van Dijk hebben het Glazen Muiltje van Assepoester gevonden. Daar is Assepoester heel blij mee en dat gaat ze op zondag 9 oktober persoonlijk vertellen aan de zusjes, die samen op school zitten op OBS Het Windas. 

Foto: Yinthe (links) en Cato (foto door Louise Melchers)

29-09-2022