Bestuurder bestelbus rijdt door na ongeval in Rotterdam; getuigenoproep politie

Twee voetgangers komen om na aanrijding met bestelbus

Twee voetgangers komen om na aanrijding met bestelbus

ROTTERDAM - De Politie Eenheid Rotterdam e.o. is op zoek naar de bestuurder van een auto die na een verkeersongeval is doorgereden. Twee voetgangers zijn hierbij overleden. Dat meldde de politie gisteravond om 23.48 uur op haar website.

"Zaterdagavond omstreeks negen uur kreeg de politie een melding binnen van een verkeersongeval bij de Boerengatbrug. Twee voetgangers werden hierbij aangereden door een bestuurder in een bestelbus. De slachtoffers werden gereanimeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten; beide personen zijn overleden. De bestuurder van het voertuig is doorgereden", zo laat de politie weten.

Getuigen gezocht
De politie is nog druk bezig met het onderzoek maar het heftige ongeval. Er wordt gesproken met getuigen en camerabeelden worden veiliggesteld. Inmiddels is het betrokken voertuig gevonden en in beslag genomen, maar er is nog geen verdachte aangehouden. Alle informatie over het ongeval is daarom welkom. "Heeft u iets gezien of heeft u andere tips die ons onderzoek verder kunnen helpen? Geef het door", zo is het verzoek van de politie.  Hier lees je hoe je het door kunt geven.

Update:
In het onderzoek naar de dodelijke aanrijding in Rotterdam op 2 september heeft de politie op 3 september een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanrijding, waarbij twee voetgangers omkwamen. De man zit vast en wordt verhoord.

De slachtoffers van de aanrijding zijn een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man, beiden uit Capelle aan den IJssel.

Foto: bron politie

03-09-2023