'Draai alles maar dubbel op slot'

Twee nachtelijke wandelaars checken de deuren van huizen

Twee nachtelijke wandelaars checken de deuren van huizen

SCHIEDAM - Twee mannen checken bij een nachtelijke wandeling de deuren van huizen en kijken naar binnen. Op een video kun je deze wandelaars zien.

De video is gemaakt door de camera van een Ring-deurbelsysteem. De video is te zien op het burenplatform Nextdoor. Het betreft het Laseurpad in de Toneelspelersbuurt in Schiedam Noord. "Draai alles maar dubbel op slot", schrijft degene die de video heeft gedeeld en zijn buurtbewoners waarschuwt.

We treffen een tweede video aan van dezelfde nacht (12-1-2022). Om 1.48 uur in de nacht proberen twee mannen de schuurdeur te openen van de man van wie de beveiligingscamera is en zijn buurman. Daarna gingen ze verder het pad op. Een kwartier later was te zien dat zij drie fietsen hadden buitgemaakt. Ze lieten één fiets achter en vertrokken met hun buit van twee fietsen. "Blijkbaar wel een open deur gevonden", zo schrijft de eigenaar van de bewakingscamera, die verder nog meldt dat de politie ermee bezig is en dat de politie inmiddels over de beelden beschikt.

Wil je video's zie, dan dien je in te loggen op Nextdoor, gebruik vervolgens zoekterm Laseurpad.

18-01-2022