Twee meiden DWS in Oranjeselectie beachhandbal

Twee meiden DWS in Oranjeselectie beachhandbal

HANDBAL - Twee speelsters van DWS zitten bij de selectie van het Nederlands beachhandbal onder 16. Het zijn Stacey de Vries (15) en Britt Voorwald (15).

Ze hebben nog ongeveer twee maanden elke zaterdag training met de Oranjeselectie in Blaricum. Daarnaast doen ze mee aan twee toernooien. Eén daarvan is ook in Blaricum en het andere in Stadskanaal. Hiermee bereiden ze zich voor op het EK in Praag. 

Stacey zie je in het veld als de specialist of ze is aanvalster aan de zijkant, waar zij twee punten scoort door het maken van een pirouette. Britt staat als middenverdedigster in het veld en blokt de ballen van de tegenstanders.

Tatum Hendriks van DWS licht de sport beachhandbal toe: "Beachhandbal is nog niet zo lang een onderdeel van het Nederlandse handbal. Een team bestaat uit maximaal 8 spelers. Het is een snel spel waarvoor de dekking steeds wordt ingeruild voor de aanval. Ook de keeper gaat er in de aanval uit en komt er een speler in die twee punten kan scoren, de specialist genoemd. De andere spelers kunnen ook tweepunters maken maar hier komt dan iets spectaculairs bij kijken. Door een vlieger of een pirouette kunnen er ook tweepunters gemaakt worden. Bij een pirouette begin je met je gezicht naar het doel en draai je met de bal in je hand 360 graden in de lucht, en scoor je voordat je landt. Bij een vlieger speelt een andere speler jou de bal in de lucht, en scoor je hem ook in de lucht."

Bij DWS op Thurlede is tegenwoordig ook een veld waarop beachhandbal wordt gespeeld. 

Foto: Stacey de Vries (links) en Britt Voorwald (rechts) (foto door Tatum Hendriks)

14-05-2022