Sportinstituut Schiedam boekt resultaat

Twee kampioenen van Nederland

Twee kampioenen van Nederland

SCHIEDAM (judo) - Sportinstituut Schiedam judoka’s Sebastian Olsen en Celil Uyar zijn zaterdag beiden Kampioen van Nederland geworden. Op het NK judo -18 jaar te Den Haag pakte Sebastian het goud in de klasse -60 kg en Celil in de klasse -50 kg.

Een geweldig resultaat voor de judoka’s en voor Sportinstituut Schiedam.

Sebastian Olsen kwam in de ochtend op de mat in de klasse -60 kg. Hij bereikte de finale door achtereenvolgens met ippon te winnen van Ginato Florencia, Mohammed Noufal en Twan van Vliet. In de finale wist Sebastian al na één minuut zijn tegenstander Roan Wehman op zijn rug te werpen. Sebastian werd zo voor de tweede keer in zijn carrière kampioen van Nederland. Eerst in de -15 jaar en nu in de -18 jaar.

Celil Uyar ging in de middag de strijd aan in de klasse -50 kg. Celil won snel van Tom Albers en daarna ook snel van Rutger Eijzinga. In de halve finale won hij met een schitterende ippon van regerend Nederlands Kampioen Senn van Buel. In de finale versloeg Celil tegenstander John-Vincent Kuipers. Ook Celil kroonde zich voor de tweede maal tot Nederlands kampioen (ook in de -15 en nu in de -18 jaar).

Behalve Sebastian en Celil kwamen er nog vijf Sportinstituut Schiedam judoka’s in actie op het NK. Giovanni Florencia werd vijfde bij de heren -90 kg en Iben Olsen zevende bij de dames -52 kg. Marie Lynn Luesken (dames -70 kg), Devilin Boumans (dames -57 kg) en Brandon Jansen (heren -73 kg) kwamen helaas niet door de voorrondes heen. Jana Bergman (dames -70 kg) kon door ziekte helaas niet deelnemen.

19-02-2024