Magneetvissers vandaag actief in Schiedam

Twee huurfietsen naast elkaar uit de Lange Haven gevist

Twee huurfietsen naast elkaar uit de Lange Haven gevist

SCHIEDAM - Katwijkse magneetvisser Tim Bins viste vanochtend achterelkaar vanaf de Koemarktbrug twee huurfietsen uit de Lange Haven. Tim en zijn magneetvisvrienden uit onder meer Gelderland en Limburg zijn vandaag actief in het water van de Schiedamse binnenstad.

Om negen uur vanochtend begonnen de circa vijf vissers eerst met hun sterke magneten te vissen in de Nieuwe Haven. "We hebben niet alleen een oude fiets en nog meer metaal uit de Nieuwe Haven gevist, maar ook een matras. Ook een matras geeft roestvorming", zegt Tim Bins. De vangst ligt keurig gegroepeerd naast de Oranjebrug, zodat de Irado de vangst kan opruimen.

hoopje

Rond elf uur vanochtend was het groepje magneetvissers actief bij de Koemarktbrug. De vangst bestaat daar behalve uit twee oranje deelfietsen uit een winkelwagentje en meer metaal.

tim

De vissers hopen het vandaag, ondanks het frisse januariweer, tot een uur of vier vol te houden.

"Ongeveer een half jaar geleden zijn we ook al een keer in Schiedam bezig geweest. Een molenaar vroeg ons toen of we konden kijken of we een vermist onderdeel van de wieken konden terugvinden. Dat was echter van aluminium en we konden het onderdeel niet vinden", zo besluit Tim Bins. Dat een magneet een aluminium voorwerp maar zwak aantrekt, kun je hier lezen.

Lees ook: Magneetvissers 'Schaamtelooz' actief in de Nieuwe Haven

In Hoek van Holland gevonden Duitse munitie tot ontploffing gebracht

Stuk van een molenwiek raakt los en valt op straat

koemarktb

21-01-2024