Een kijkje binnen in een woning

Twee gerestaureerde flatgebouwen met tachtigtal woningen

Twee gerestaureerde flatgebouwen met tachtigtal woningen

SCHIEDAM - Na de uitreiking van de ereschildjes door de Historische Vereniging Schiedam voor de geslaagde restauratie van twee Woonplus-flatgebouwen aan de Lorentzlaan konden degenen die uitgenodigd waren bij de uitreiking van de schildjes binnenkijken in enkele woningen.

door Jan Schrijver

De foto's die je hier ziet zijn gemaakt in een driekamerwoning, waar namens de bewoner een laminaatvloer werd gelegd. Op de foto boven het artikel zie je de woonkamer, waaraan de halfopen keuken grenst. Deze huurprijs voor deze woning inclusief servicekosten bedraagt zo'n 770 euro per maand. Dat is exclusief water en stroom. De woning die 'nul-op-de-meter' is, heeft geen gasaansluiting.

Op de foto's hieronder zie je de twee slaapkamers. De woning gaat bewoond worden door één persoon. Die zegt ons bijzonder blij te zijn met de toekenning van deze woning, na als inwoner uit Den Haag ingeschreven geweest te zijn bij WoonnetRijnmond. WoonnetRijnmond.nl is de gezamenlijke website van de corporaties in de regio Rijnmond. 

De woningen verschillen in grootte en huurprijs. Woonplus richt zich met deze woningen met name op jongere huurders, eenpersoonshuishoudens en kleine meerpersoonshuishoudens. Bij de uitgevoerde restauratie zijn de woningen geheel opnieuw ingedeeld. 

De woning waarvan je hier foto's ziet, bevindt zich op de eerste verdieping. In de grootste van de twee slaapkamers (eerste foto hieronder) is een deur, waarachter een buitentrap die naar een eigen plaats/tuin achter het huis loopt.

Lees ook ons eerdere artikel over de restauratie:
'Er is nog weinig waardering voor de architectuur uit de periode 1945-1965', maar: 'Het zijn vaak prachtig en zorgvuldig ontworpen gebouwen'

fl2 (2)-1

fl1 (2)

flatlang

12-09-2022