Vleugelnoot bij obs Het Windas is 1e boom die een 'TreeTag' krijgt

Twaalf bomen krijgen een label met informatie

Twaalf bomen krijgen een label met informatie

SCHIEDAM - Om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad, gaan de Bomenridders Schiedam vanaf vrijdag 17 maart zogenoemde 'TreeTags' bevestigen aan twaalf geselecteerde Schiedamse bomen.

De eerste boom die een dergelijk plakkaat bevestigd krijgt, is een Vleugelnoot nabij obs Het Windas aan de Nachtegaallaan. Samen met leerlingen van Het Windas zal morgen rond 12.00 uur de eerste van de twaalf TreeTags bevestigd worden.

Op de boom zal dan onder meer te lezen zijn wat de diameter van de stam is, hoe hoog de boom is en hoeveel m2 aan bladeren er ’s zomers te vinden zijn aan het betreffende exemplaar.

Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor één persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden. De Schiedamse Bomenridders hebben deze berekeningen voor in totaal twaalf stadsbomen in diverse wijken laten uitvoeren en zullen de overige resultaten de komende weken presenteren.

Meer informatie over de TreeTags is hier te lezen: https://www.piusfloris.nl/pius-floris/treetags

Afbeelding: de eerste TreeTag die morgen in Schiedam wordt geplaatst

16-03-2023