DENK zegt furieus te zijn en eist bespreken in de raad

'Trukendoos B&W en coalitie om betaald parkeren niet te bespreken in raad'

'Trukendoos B&W en coalitie om betaald parkeren niet te bespreken in raad'

SCHIEDAM - Het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit (waaronder voorstel om betaald parkeren in heel Schiedam ten zuiden van de A20 in te voeren) wordt vanavond niet besproken in de gemeenteraad. Oppositiepartij DENK zegt furieus te zijn en spreekt van een trukendoos van college van B&W en de coalitiepartijen. DENK eist dat het alsnog in de raad besproken wordt. DENK heeft zojuist een persbericht verstuurd dat je hieronder integraal kunt lezen.

"Coalitiepartijen schrappen - uit angst dat het plan om betaald parkeren uit te breiden sneuvelt - het onderwerp van de agenda. 

De omstreden plannen van het college van B&W van Schiedam om betaald parkeren ten zuiden van de A20 in te voeren, rekende op veel protest vanuit de stad. De bewoners van Schiedam West en de ondernemersvereniging van de Nolenslaan keurden de plannen af. Vorige week behandelde de gemeenteraad van Schiedam het uitvoeringsprogramma mobiliteit, waarin uitbreiding van betaald parkeren wordt voorgesteld. Ook in de gemeenteraad waren er veel vragen over de keuze om de A20 als scheidslijn te gebruiken en het feit dat de automobilist weinig profiteert van de opbrengsten door de uitbreiding van betaald parkeren. Vooraf was bekend dat de stemmingen spannend zouden verlopen.

Vlak voor de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond (8-7-2021) kwam het college van B&W, uit angst dat het plan zou sneuvelen, met een voorstel om het onderwerp van de agenda af te halen. Coalitiepartijen zoals de VVD, D66, Groenlinks en het AOV stemden voor het voorstel, waardoor de gemeenteraad niet kon stemmen. Oppositiepartij DENK is furieus en eiste om het onderwerp alsnog te behandelen. 

DENK-raadslid Cemil Kahramanoglu: ‘Het college - gesteund door de coalitiepartijen - haalt de trukendoos erbij en schrapt een omstreden punt van de agenda. Toevallig op het moment dat de gemeenteraad dreigde tegen de plannen te stemmen. Dit is heel onsportief en dit zijn Haagse taferelen in de Schiedamse gemeenteraad’."

08-07-2021