Tre Donne van Le Nuove Musiche in première in ’t Huis te Poort

Tre Donne van Le Nuove Musiche in première in ’t Huis te Poort

SCHIEDAM - Krijn Koetsveld en zijn ensemble Le Nuove Musiche zijn al vele jaren graag geziene gasten in ’t Huis te Poort: 'We bewaren dierbare herinneringen aan schitterende concerten, met vaart gebracht en ruimte voor een theatrale knipoog. Wij zijn er trots op dat Le Nuove Musiche voor hun nieuwe productie ’t Huis te Poort heeft gekozen als locatie voor de première op 31 mei a.s. Wat ons betreft de mooist denkbare manier om het concertseizoen af te sluiten.'

Het wordt een theatraal concert waarin oude muziek en hedendaagse teksten samenkomen in een visueel kostuumspektakel, waarbij drie zangeressen, gebaseerd op drie eind 16e-eeuwse virtuoze zangeressen aan het hof van Ferrara, ruim 400 jaar muziekgeschiedenis herschrijven. Onder artistieke leiding van Krijn Koetsveld (muziek) en Kiki Jaski (regie) geven de sopranen Jennifer van der Hart, Wendy Roobol en Janneke Stoute een stem aan die vrouwen: de Tre Donne di Ferrara. 
Tre Donne vertelt het verhaal van drie virtuoze zangeressen die rond 1600 aan het hof van Graaf Alfonso d'Este van Ferrara de vrijheid krijgen in het openbaar op te treden, geheel tegen de mores van de tijd. Met het overlijden van Alfonso sterft echter ook de vrouwelijke muziekcultuur aan het hof. De drie vrouwen, de 'Tre Donne', worden als vanzelfsprekend vervangen door mannen. Dit verhaal brengt ons naar andere verhalen van sterke vrouwen in de muziekgeschiedenis, die wordt gevolgd van 1600 tot heden. 
­Met muziek van onder anderen Claudio Monteverdi, Nadia Boulanger, Clara Schumann en speciaal voor deze productie geschreven nieuw werk van Stijn van der Loo.

Jennifer van der Hart, Wendy Roobol, Janneke Stoute sopranen
Cassandra Luckhardt viola da gamba
Krijn Koetsveld muzikale leiding, klavecimbel
Kiki Jaski regie
Sanne Puijk visueel concept en kostuums

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe (advanderkouwe@gmail.com) met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.
­­
Toegang € 25,-
Vrijdag 31 mei 2024, 20.15 u
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

 

12-05-2024