Motie: onderteken 'Verklaring van Dordrecht'

Transgender personen op het werk niet discrimineren

Transgender personen op het werk niet discrimineren

SCHIEDAM - Bij de behandeling vanavond van de zomernota in de gemeenteraad heeft GroenLinks een motie ingediend die de gemeente Schiedam oproept om de 'verklaring van Dordrecht' te onderteken, die discriminatie van transgender personen op de werkvloer en op de arbeidsmarkt wil bestrijden.

Deze verklaring van Transgender Netwerk Nederland, bestaat uit tien punten die een handvat vormen voor het creëren én in standhouden van een transpersoonvriendelijke werkvloer en arbeidsmarkt. Hierbij staat het bestrijden van discriminatie en toegang tot werknemersrechten centraal.

Raadslid Sandra Mantingh: “Nog altijd zijn er veel moeilijkheden waar transpersonen mee geconfronteerd worden. En dit gebeurt met name op de arbeidsmarkt. Er is een goed en specifiek beleid nodig. In Nederland zitten transpersonen bijna drie keer zo vaak als gemiddeld in de bijstand. Veel transpersonen ervaren discriminatie op de werkvloer en voor transitie is vaak geen ruimte. Dit kan hen weerhouden om ten volle mee te doen in onze maatschappij, om zinvol bij te dragen en onderdeel te zijn van onze stad. Daarom doen wij het voorstel om de gemeente Schiedam de 'verklaring van Dordrecht' te laten ondertekenen en zo als gemeente het goede voorbeeld van inclusief en divers werkgeverschap te zijn."

06-07-2021