Padel- en tennistoernooi 'RacketTeam Open 2021'

Tot en met zondag gratis padel en tennis kijken in Schiedam Noord

Tot en met zondag gratis padel en tennis kijken in Schiedam Noord

TENNIS/PADEL - In Schiedam Noord bij RacketSportSchiedam is het RacketTeam Open 2021 gestart. Dit is een tennistoernooi en een padeltoernooi. Het toernooi duurt tot en met aanstaande zondag 5 september.

In tennis wordt er gespeeld in de herenenkel, herendubbel, damesenkel en damesdubbel en de mix. Er doen spelers mee in de speelsterkten van 3 tot en met 9. 

Het padel-toernooi is een P100-toernooi. Dat wil zeggen dat er 100 punten voor de nationale ranglijst verdiend kunnen worden door de minimaal 16 koppels in de hoogste categorie. 

Iedereen mag komen kijken, zowel binnen als buiten. De toegang is gratis. Woensdag, donderdag en vrijdag wordt er gespeeld vanaf 17.30 uur. In het weekend overdag.

Er zijn ook verschillende extra activiteiten rond het toernooi. Zo is er vanmiddag een jeugdtoernooi van Smash en is er vanavond een padel-clinic. Donderdagavond kunnen er padel-rackets getest worden onder begeleiding van topspeler Sven Boele.

Vrijdagmiddag is er een 'rackettrekken leden-toernooi' en vrijdagavond een mix-padel toernooi (voor alle niveaus). Ook is er vrijdagavond een 'Smash for cash' toernooi, een super-tiebreak-tennistoernooi waarin een geldprijs van 250 euro te verdienen is. 

Zaterdagochtend is er een 'Smash Padel Challenge' en zaterdagmiddag een 'Tennis Challenge'. Zondagochtend zijn er activiteiten op het gebied van badminton en pickle ball.
Zondag is er ook een padelclinic voor kinderen; dit verloopt via tennis- en padelschool Smash. Zondagmiddag is er een lucky loser toernooi (tennis en padel). 

De organisatie is in handen van RacketSportSchiedam (RSS), tennis- en padelschool Smash en tennisvereniging TSN. 

Hier lees je enkele eerdere artikelen over RSS:

https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/tsf-verhuist-naar-sporthal-margriet

https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/open-toernooi-voor-tennis-en-voor-padel

01-09-2021