Vrijdag 15 maart 2024 in ’t Huis te Poort

Topsopraan María Cristina Kiehr komt naar Schiedam

Topsopraan María Cristina Kiehr komt naar Schiedam

SCHIEDAM - Een grote pluim voor ’t Huis te Poort van De Volkskrant "' Het oud-katholieke kerkje – schoenendoosvormig, gipsen beelden, pasteltinten, houten vloer – is een geheimtip onder de liefhebbers van oude muziek, want niet alleen klinkt het er geweldig, de organisatie weet ook altijd interessante internationale musici binnen te halen”.

Dat leek alvast een verwijzing naar het concert van vrijdag 15 maart a.s. Niemand minder dan de wereldberoemde Argentijnse sopraan María Cristina Kiehr zal dan, in het voetspoor van andere internationale grootheden als Emma Kirkby, Masaaki Suzuki en Marco Beasley, een concert verzorgen in ’t Huis te Poort. Begeleid door Ariel Abramovich op vihuela, presenteert zij het programma ‘Imaginario: de un libro música de vihuela’, liederen uit een imaginair Spaans liedboek zoals dat verschenen zou kunnen zijn rond 1580. Het is intieme muziek waarvan juist in een kleine ruimte optimaal kan worden genoten, en die zich daarom beter leent voor een ruimte als ’t Huis te Poort dan voor een grote concertzaal.
De subtiele stem van Kiehr past perfect bij de bescheiden schoonheid van de vihuela, een snaarinstrument waarvan het geluid enigszins aan de luit doet denken.

María Cristina Kiehr trad op met diverse ensembles en orkesten onder leiding van onder anderen René Jacobs, Jordi Savall, Nikolaus Harnoncourt, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, Gustav Leonhardt, en Konrad Junghänel. Zelf was ze medeoprichter van de ensembles La Colombina, Daedalus en Concerto Soave.
In 1988 maakte ze haar operadebuut in Innsbruck in de Giasone van Cavalli, gedirigeerd door René Jacobs. Onder dezelfde dirigent zong zij in L’Incoronazione di Poppea, Orontea (Cesti) en Dido and Aeneas (Purcell). Onder Gabriele Garrido zong ze Dafne(Gagliano), Monteverdi’s L’Orfeo en Il ritorno d›Ulisse in patria. Onder de Franse dirigent Gilbert Bezzina zong ze de titelrol in Dorilla in Tempe (Antonio Vivaldi) en onder de Italiaanse dirigent Antonio Florio Il schiavo di sua moglie (Provenzale). Kiehr is te horen op talloze cd-opnamen.

240303 Kieh

N.B. In verband met de te verwachten grote belangstelling is het raadzaam snel te reserveren: vol is vol

Informatie en reserveren:
Stuur een mail naar Ad van der Kouwe advanderkouwe@gmail.com
met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten.
U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.­­

Toegang € 30,-
Vrijdag 15 maart 2024, 20.15 u
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Foto's:
Alba Muriel

03-03-2024