Met op zondag een optreden van het NOHMI Trio

Tone & Image haakt met expo in op Rotterdam Art Week

Tone & Image haakt met expo in op Rotterdam Art Week

SCHIEDAM - In het kader van de Rotterdam Art Week is van 4 tot en met 19 februari de Tone & Image Gallery een plek waar internationale topfotografie en op fotografie gebaseerde kunst te zien zijn. 

Van 4 tot en met 19 februari 2023 zijn, naast bijzondere muziekfoto’s, collages te zien van de Braziliaanse kunstenaar Joao Colagem, die de Magritte van de collages genoemd wordt en 11 jaar in Rotterdam woonde, maar ook foto’s van de internationaal gelauwerde Chinese kunstenaar Liu Ren die in haar fotomontages modern urbanisme vermengt met traditionele Chinese elementen. Water en dieren spelen een belangrijke rol in haar werk. Ook twee andere Chinese kunstenaars zijn vertegenwoordigd: Pang Yongjie (geboren 1968) die wordt gezien als één van de leidende kunstenaars van de Chinese "post-contemporary abstract" beweging, en Huang Yan (1966), een onnavolgbare multidisciplinaire kunstenaar waarvan foto’s te zien zijn.

Een aantal werken komt uit particuliere collecties, ander werk komt uit de studio’s van de kunstenaars en is voor het eerst te zien. Werk van de in de expositie opgenomen kunstenaars was of is te zien op Art Basel Miami, Fotofestival Naarden, North Sea Jazz Festival en in het Museum of Modern Art New York en Art + Shanghai.

De verkoopexpositie is ook op afspraak te bezoeken (tel 0628579051, email tone&imagegallery@gmail.com).

Evenement
Op 12 februari, de laatste dag van de Rotterdam Art Week en de Art Route Schiedam, treedt het NOHMI Trio van de Zuid-Koreaanse pianiste Miran Noh op. Aanvang 15.00 uur. Om 16.00 uur die dag zal Joao Colagem via een videoverbinding vanuit Brazilie zijn werk toelichten.

Deelnemende kunstenaars
Deelnemende kunstenaars zijn: Henk Bothof (Schiedam, NL), Olivier de Cayron (F), Joao Colagem (Brazilië), Terry O’Neill (UK), Wim van Zon en de Chinese kunstenaars/fotografen Liu Ren, Huang Yan, Pang Yongjie en Su Zihan.

Expositie 4 t/m 19 februari 2023
Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 – I, 3111 AJ Schiedam
Open donderdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur
Tijdens Art Rotterdam en de Art Route Schiedam (9 t/m 12 februari) is de galerie open van 11.00 – 19.00 uur.

Foto: Liu Ren – Sleepwalker, the musical – gesigneerde print

27-01-2023