Vandaag neemt hij in thuiswedstrijd van Excelsior'20 tegen Salland afscheid

Tom Heggelman stoomt scorend (56) op eind van cricketloopbaan af

Tom Heggelman stoomt scorend (56) op eind van cricketloopbaan af

CRICKET - Excelsior'20 heeft gisteren de inhaalwedstrijd uit tegen VRA in de Topklasse (degradatiepoule) verloren. Vandaag staat de laatste wedstrijd in Schiedam tegen Salland op het programma. Het verschil van 4 punten is door Salland, dat gisteren thuis van HBS verloor, niet meer overbrugbaar.

VRA won de toss en liet de Schiedammers met batten beginnen. Dat leverde na de volle 50 overs een totaal op van 169 voor 9. Noemenswaardig waren de totalen van Michael Hart (28), Stan van Troost (35) en Tom Heggelman (56).

VRA wist het Schiedamse totaal in de 41ste over te passeren: 172 voor 7. Smal was de batsman met de hoogste score (50). Blankestijn nam als bowler bij de Schiedammers 3 wickets.

Vandaag speelt Excelsior'20, dat dus definitief veilig is, de laatste wedstrijd van de competitie tegen Salland. Dit is tevens de laatste wedstrijd van Tom Heggelman. "Vandaag tegen Salland speelt Tom zijn laatste wedstrijd. Kom vooral langs om hem een ouderwets gezellige cricketdag te bezorgen", zo laat Excelsior'20 op social media weten.

Foto: Tom Heggelman was jarenlang captain, hier in 2020 (foto door Louise Melchers)

20-08-2023