Ziekenhuis heeft het extreem druk door corona en concludeert:

Toename van Braziliaanse variant, die besmettelijker is en meer risico op herbesmetting heeft

Toename van Braziliaanse variant, die besmettelijker is en meer risico op herbesmetting heeft

ROTTERDAM/SCHIEDAM - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland liggen vandaag 57 coronapatiënten. Hiervan liggen er 9 op de IC. Bovendien werden er vanochtend 9 patiënten in het ziekenhuis geteld met verdenking van besmetting met het coronavirus. Naast de coronazorg gaat een groot deel van de reguliere zorg gewoon door, waardoor het druk is in het ziekenhuis, zo laat het ziekenhuis vanavond in een persupdate weten. 

"Het is afgelopen weekend extreem druk geweest in het ziekenhuis. Vrijdagavond laat is er landelijk opgeschaald naar 1.550 IC-bedden. In het weekend was het in Franciscus zo druk op de IC dat er buiten de regio is uitgeplaatst via het LCPS. Onze regio was de drukste regio met de meeste uitplaatsingen. Het betekent in de praktijk dat deze patiënten wel worden opgevangen, maar dan direct klaar gemaakt worden voor transport naar een ziekenhuis buiten de regio. Afgelopen week hebben we helaas 6 IC coronapatiënten en 3 klinische coronapatiënten moeten uitplaatsen buiten de regio via het LCPS", meldt Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

"Vanuit de verdere analyse van de positieve testresultaten in ons laboratorium zien we op dit moment een toename van de Braziliaanse variant. Deze variant is besmettelijker en geeft meer risico op herbesmetting", aldus het ziekenhuis. 

Vaccinatiebeleid
"Het vaccinatiebeleid voor het personeel blijft ons aardig bezig houden. De door de minister beschikbaar gestelde hoeveelheid AstraZeneca-vaccins gaan wij deze week vaccineren bij al het personeel van 60 jaar en ouder. Dit weekend kwam er het bericht dat er versneld vaccins van Janssen beschikbaar komen voor de ziekenhuizen. De voorbereidingen zijn gestart om volgende week een volgende groep medewerkers te vaccineren met het Janssen-vaccin."

"Samen kunnen we de zorg veilig houden door de coronamaatregelen zo goed mogelijk te volgen in het ziekenhuis, te testen bij klachten en te vaccineren zodra het vaccin beschikbaar is."

Foto: vanmiddag stroopt een aantal 60+ collega’s in het Franciscus Gasthuis & Vlietland - waaronder verpleegkundigen, artsen, doktersassistenten, Marjolein Tasche (voorzitter Raad van Bestuur), José Rigter (manager P&O) en André Vis (Directeur Zorg) - de mouwen op voor de AstraZeneca-coronavaccinatie 

13-04-2021