In 'De Glasfabriek'

Ruimten tijdelijk te huur voor onder meer evenementen en horeca

Ruimten tijdelijk te huur voor onder meer evenementen en horeca

SCHIEDAM - De leegstaande ruimten op 'De Glasfabriek' aan de Buitenhavenweg zijn vanaf heden tijdelijk te huur voor evenementen en exposities en voor kantoren, werkplekken, ateliers en horeca.

gashardsilo

Het voormalige fabrieksterrein van de glasfabriek met zijn rijke historie wordt de komende jaren door Blauwhoed en Dudok Real Estate getransformeerd tot een gemengd hoogstedelijk woon- en werkmilieu. Voor het zover is dat er nieuwbouw gepleegd zal gaan worden, is er een tijd van voorbereiding nodig. Het is echter niet zo dat het voormalige fabrieksterrein tot het moment van start van de bouw voor het publiek afgesloten zal zijn. 

Om te beginnen: momenteel wordt een tentoonstelling opgebouwd door het Stedelijk Museum Schiedam. Deze pop-up tentoonstelling gaat aanstaande zaterdag open. "De kunstenaars laten werk zien op de immense deuren en binnen- en buitenmuren van de loodsen. Er zijn wand- en vloerschilderingen, schilderijen, foto’s, sculpturen en video. Ook biedt het terrein plek voor driedimensionaal werk, waaronder een 7 meter hoge toren (zie foto geheel boven). In een speciaal ateliergebouw zie je kunstenaars in actie. Tijdens de tentoonstelling werken ze aan metershoge muurschilderingen. Ook mag je zelf met een kwast, spuitbus en zelfgemaakte materialen aan de gang.

Lees ook:
Glashard gaat keihard van start

Lees ook ons eerdere artikel:
Glasfabriek wordt het Walhalla voor de graffiti-liefhebber

Tijdelijk ruimte te huur
Het is nu ook mogelijk voor bedrijven en instellingen om tijdelijk ruimte te huren. "In de periode tussen nu en de start van de bouw wordt De Glasfabriek in gebruik genomen voor evenementen, exposities, kantoor / werkplekken, ateliers en horeca. Hiermee wordt de basis gevormd voor een nieuwe identiteit van het gebied", zo hebben projectontwikkelaars Blauwhoed en Dudok Real Estate einde van de donderdagmiddag in een gezamenlijk persbericht laten weten. 

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via de website van De Glasfabriek melden. Op deze pagina staat al iets meer informatie over de verschillende ruimten. Binnenkort gaan de projectontwikkelaars starten met de verhuur en wordt er een nieuwsbrief naar alle geïnteresseerden verstuurd. Meer info op https://deglasfabriek.com/ondernemen/

"We willen vooral ruimte bieden aan creatieve ondernemers en ondernemers die passen binnen het toekomstige beeld van het Distillers District; startups of al 
groeiende bedrijven in de maakindustrie. De ruimten worden voorlopig voor de komende 2 jaar verhuurd", zo geven de projectontwikkelaars desgevraagd een toelichting. 

Ateliers
Wellicht dat dit een oplossing kan bieden voor de kunstenaars die nu in Tuindorp en de Gorzen hun atelier hebben, maar deze locaties zullen moeten verlaten om plaats te maken voor woningbouw. Zie verder  
Ook woningbouw gepland locatie schoolgebouw Zalmstraat
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/ook-woningbouw-gepland-locatie-schoolgebouw-zalmstraat

Tuindorp vanavond op televisie in Hart van Nederland
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/tuindorp-vanavond-op-televisie-in-hart-van-nederland

Foto geheel boven: de nu nog scheef liggende zeven meter hoge toren van kunstenaar Joram Raaijmakers (Rotterdam) met op de achtergrond de silo's van de voormalige glasfabriek; wellicht dat de toren gedurende de tentoonstelling nog recht wordt gezet; dat is aan de kunstenaar om dat al dan niet te doen, zo zegt Glashard-curator Linda van der Vleuten (foto's (c) De Schiedammer Online)

galshardglasislife

 

14-10-2021