Filmweek 8. Overzicht films van 22 tot en met 28 februari

Nog eens The Zone of Interest, een muziekfilm, Film&Filosofie en meer

Nog eens The Zone of Interest, een muziekfilm, Film&Filosofie en meer

SCHIEDAM - Wenneker Cinema vertoont komende week nog eens The Zone of Interest; een muziekfilm van Nick Cave; de filosofie-avond; een komische film en een biografische film over Ferrari.

Ferrari
vr 23 feb & za 24 feb 20:00 uur / zo 25 feb 15:00 uur

De film speelt zich af in de zomer van 1957 en werpt ons in het tumult van Enzo Ferrari’s auto-imperium. De voormalige autocoureur, nu ondernemer, bevindt zich in een crisis. Zijn fabriek, tien jaar geleden uit het niets opgebouwd met zijn vrouw Laura, wordt bedreigd door een faillissement. Maar het is niet alleen zijn bedrijf dat wankelt; hun huwelijk lijdt zwaar onder het verlies van hun zoon Dino.

In een wanhopige poging om zijn lot te keren, zet Enzo al zijn hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia in Italië. Deze gevaarlijke 1.000 mijl lange race dwingt hem tot het uiterste. Terwijl de passie van zijn coureurs hen aanspoort om te winnen, begint de Mille Miglia als een epische uitdaging.

Ferrari, geregisseerd door de viervoudig Academy Award-genomineerde regisseur Michael Mann, belicht niet alleen de adrenaline van de racewereld, maar ook de menselijke strijd achter het stuur. Met een sterrencast, waaronder Adam Driver als Enzo Ferrari, Penélope Cruz als Laura Ferrari, en Shailene Woodley als Lina Lardi, belooft deze film een meeslepende rit vol emotie en snelheid.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa

Nick Cave
do 22 feb 20:00 uur / vr 23 feb 20:30 uur

Mutiny In Heaven: The Birthday Party is een enerverende documentaire over de Australische zanger Nick Cave en zijn baanbrekende eerste band, The Birthday Party. Nick Cave is door de jaren heen gerijpt als een goede wijn, waardoor zijn iconische status enorm is. In deze opwindende documentaire schetsen Cave en de bandleden van The Birthday Party een ongefilterd, intiem en meeslepend beeld van de invloedrijke postpunkgroep die de zanger naar het wereldtoneel katapulteerde.

De film, exclusief verteld door de oorspronkelijke leden, duikt diep in de psyche van de band en beschrijft hoe Cave en zijn vrienden het publiek opschrikten met hun confronterende optredens én anarchistische levensstijl. Met nooit eerder vertoonde persoonlijke beelden van de bandleden, dynamische animaties en adembenemende concertfragmenten biedt de film een zweterige, opwindende blik vanaf de eerste rij bij één van de meest legendarische live-acts.

Een verhaal dat epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit verkent. Laat je meevoeren door de muzikale reis van deze legendarische band!

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa

Northern Comfort
vr 23 feb 14:00 uur / za 24 feb 20:30 uur / wo 28 feb 20:00 uur

In Northern Comfort, de eerste Engelstalige speelfilm van de IJslandse regisseur Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, worden we meegenomen op een turbulente reis. De film begint als een tamelijk conventionele komedie, maar schakelt al snel over naar een ander register wanneer turbulentie de paniek laat uitbreken.

De hoofdpersonages van Northern Comfort zijn Britse cursisten die elk hun eigen reden hebben om hun vliegangst te overwinnen. Sarah (gespeeld door Lydia Leonard) wil een romantische vakantie met haar partner, terwijl Edward (gespeeld door Timothy Spall) is uitgenodigd voor een literatuurfestival in Argentinië. En dan hebben we Alfons (gespeeld door Sverrir Gudnason), die zijn influencer-vriendin moet vergezellen op Insta-waardige tripjes naar het buitenland.

Wanneer de cursisten door slecht weer stranden in een IJslands wellness-hotel, verandert de film in een aaneenrijging van sketch-achtige situaties. Zo beleeft Sarah een ongemakkelijk moment aan de cocktailbar en herbeleeft schrijver Edward de Falkland-oorlog in het IJslandse landschap.

Deze komische film biedt een onverwachte mix van humor, paniek en IJslandse wendingen. Het is een vlucht die je niet snel zult vergeten.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa

The-Zone-of-Interest
zo 25 feb 12:30 uur

Wegens grote belangstelling geprolongeerd.


The Zone of Interest is een meesterwerk dat je zeker niet wilt missen, maar daarna ook nooit meer wilt zien of horen. De film speelt zich af tijdens de Holocaust en volgt het leven van een doorsnee Duits gezin dat naast concentratiekamp Auschwitz woont. Vader en moeder lijken gelukkig met hun kinderen, maar de vader is kampcommandant Rudolf Höss. De prachtige tuin van hun villa grenst aan de muren van het kamp. Regisseur Jonathan Glazer toont geen expliciete mishandelingsscènes, maar laat je op andere manieren confronteren met de gruwelijkheden achter de hoge muren. Je hoort continu achtergrondgeluiden zoals geschreeuw, gehuil en geweerschoten. Het is een film die je diep raakt en je bewust maakt van de onmenselijke context van de Holocaust.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa

the menu
di 27 feb 20:00 uur

Student Ivar Berkman geeft vooraf haar filosofische beschouwing over deze film.
 
In deze film van Mark Mylod begeeft een selecte groep gasten zich naar een afgelegen eiland voor een gastronomische ervaring van het hoogste niveau. Chef-kok Slowik staat bekend om zijn unieke creaties en belooft een avond vol culinaire hoogstandjes.

Maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is dan alleen fine dining. De spanning stijgt met elke gang, terwijl Slowik's ware plannen onthuld worden. De gasten, waaronder een verwende filmster, een cynische criticus en een fanatieke foodie, komen oog in oog te staan met hun eigen diepste angsten en verlangens.

The Menu is een heerlijke mix van humor, horror en satire. De film voert je mee op een huiveringwekkende reis door de wereld van haute cuisine, waar niets is wat het lijkt. De cast, met onder meer Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult, zet sterke acteerprestaties neer.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

22-02-2024