The Selva a.s. dinsdag in De SodaFabriek

The Selva a.s. dinsdag in De SodaFabriek

Soms heb je zo’n magisch moment. Je zit in een ruimte, hoort muziek, en je voelt: ik ben bij iets heel bijzonders aanwezig. Dat overkwam me een paar weken geleden toen ik aanwezig was bij een concert van The Selva, georganiseerd door de mooiste tent van Rotterdam-Zuid: Koffie & Ambacht.

The Selva, een trio Portugezen waarvan er 1 in Rotterdam woont en de andere 2 in Lissabon, speelt muziek zoals je die zelden hoort en in een bezetting die zeer ongebruikelijk is. Ricardo Jacinto bespeelt de cello, Nuno Morão drums en Gonçalo Almeida contrabas. Invloeden uit het Midden-Oosten, Afrika, Japan, maar zeker ook uit (impro)jazz en van de renaissance tot aan rock; het smelt samen tot een uniek en prachtig geluid, soms betoverend maar net zo vaak onheilspellend.

Het trio is gevormd in 2016. Hun debuutalbum The Selva uit 2017 werd opgevolgd door Canicula Rosa (2019) en Barbatrama (2021).

Op dit moment touren ze door Polen, Tsjechië en Duitsland, iedere dag treden ze op. 12 september spelen ze in De Pletterij in Haarlem en dan was er nog 1 dag over voordat Ricardo en Nuno teruggaan naar Lissabon. Juist, dinsdag 13 september! De SodaFabriek is de fantastische locatie voor dit fantastische trio.

“Dit is anders dan alles wat al gedaan is met dit instrumentale formaat, maar zo natuurlijk dat je gaat nadenken waarom het niet eerder is gebeurd.”

https://www.osso.pt/projectos/the-selva/

https://www.youtube.com/channel/UCwapMZ4TO1X-uIvTHyJP89Q

The Selva
Dinsdag 13 september 2022 - 20.00-22.00 uur
De SodaFabriek, Schiedam
Kaarten kosten € 7,50
Reserveren via robbiedijk93@gmail.com.
Info via Rob Dijkstra: 06-10726425

Tekst: door Rob Dijkstra
Foto: The Selva (foto door Vera Marmelo (c)
(advertentie)

08-09-2022