Dansen en meezingen met Rolling Stones én Beatles

Dansen en meezingen met Rolling Stones én Beatles

SCHIEDAM - Gisteren was het in de tuin van de Grote- of Sint Janskerk genieten van en dansen op muziek van The Rolling Stones en The Beatles, terwijl muziek van U2 en Oasis eraan vooraf was gegaan. Vier tribute-bands zorgden voor een uitverkocht huis in de tuin van de kerk. 

tribb

Achtereenvolgens betraden The Masterplan (Oasis), Mount Temple (U2), Fab Five (The Beatles) en Exile (The Rolling Stones) het podium om een bekende en ook minder bekende nummers van de vier genoemde legendarische groepen te spelen. 

Exile is een band die regelmatig optreedt en die ook te zien was in het SBS6-televisieprogramma 'The Tribute - Battle of the Bands'. Voor Fab Five is het een heel ander verhaal.

fabfive

The Beatles zijn wereldwijd legendarisch, maar voor Fab Five geldt dat ze in Schiedam en omgeving als tribute-band legendarisch genoemd mogen worden. Jarenlang hebben ze niet opgetreden en het optreden in Muziek in de Tuin kun je zien als een comeback. Het ging het vijftal nog heel goed af. Al vanaf het eerste nummer werd er meegezongen en gedanst. Fab Five pakte het publiek meteen beet met openingsnummer 'I Want To Hold Your Hand'. En meteen gingen de handen de lucht in van het Schiedamse publiek.

trib3-2

hand

Vandaag - Brandersfeesten-zondag - staan er van 15.00 tot 21.00 uur twee coverbands op het programma in de tuin van de kerk, bij 'Sunday in the City' 'Muziek in de Tuin'. De bands zijn Captain Peacock en Biggs. Er zijn nog enige kaarten beschikbaar. Kaarten zijn ook te koop aan de ingang van de tuin. 

Volgende week zondag, 2 oktober, is het de eerste zondag van de maand. Dan is het koopzondag in het centrum van Schiedam en dan is er van 16.00 - 21.00 uur Sunday in the City met coverband The Roustabouts.

Foto boven het artikel: Exile, foto door Lindeloes Rose-van Stigt Thans
Foto's van Fab Five en van het publiek: door Louise Melchers

fab3

25-09-2022