Te water geraakt persoon aan Westerkade

Te water geraakt persoon aan Westerkade

SCHIEDAM - Om 21.31 uur was er een melding van een uitruk van de politie in verband met een te water geraakt persoon. Enkele minuten later werden ook de lifeliner helikopter en twee ambulances opgeroepen naar de plaats des onheils, de Westerkade in Schiedam West. Ook verschillende wagens van de brandweer kwamen ter plekke.

De plaats des onheils bleek een van de woonboten aan de Westerkade te betreffen. Er bleek niet direct zekerheid te zijn over de plaats waar de te water geraakte persoon zich zou bevinden. Een flink aantal politieagenten alsook enkele boa's van de gemeente zochten ook aan beide zijden van de Westerbrug en vanaf de Willemskade met hun zaklampen het water af. Direct naast de woonboot gingen duikers van de brandweer te water. De te water geraakte persoon is door de reddingswerkers uit het water gehaald. Een brandweerwagen die arriveerde met een reddingsboot erop, kon weer terug naar de kazerne gaan.

IMG_4426

Na enige tijd kwam het ambulancepersoneel met de te water geraakte persoon uit de poort van de voor de woonboot liggende patio. De ruimte tussen een brandweerwagen en de ambulance werd met een oranje zeil afgeschermd. De persoon is door de ambulance naar het Erasmus MC gebracht. 

Naar het verluidt gaat het om een man die van een woonboot is afgevallen. 

Foto onder: duikers van de brandweer worden na hun inzet schoongespoten (foto's (c) De Schiedammer Online)

IMG_4430

19-10-2023