Talkshowserie GroenLive haalt drempel landelijke en lokale politiek omlaag: wordt vervolgd! 

Talkshowserie GroenLive haalt drempel landelijke en lokale politiek omlaag: wordt vervolgd! 

SCHIEDAM - Op 8 oktober 2020 was de eerste aflevering van GroenLive, de livesessie van GroenLinks Schiedam op Facebook en Youtube. In dit programma bespraken soms wethouder, soms fractieleden onderwerpen die belangrijk zijn voor Schiedam en haar inwoners.

Sinds februari werden er vijf sessies georganiseerd met landelijke (kandidaat-)kamerleden van GroenLinks over onderwerpen met zowel landelijk als lokaal belang, met als grootste vraag: “hoe beinvloedt jouw stem voor de landelijke verkiezingen jouw stad?”

In deze sessies bespraken we de gevolgen van de coronacrisis op ons (geestelijk) welzijn, huiselijk geweld, Zestienhoven, de crisis in de (jeugd)zorg en de laatste, op 11 maart, ging over klimaat. We ontvingen een grote diversiteit aan gasten: o.a. Senna Maatoug, Nevin Özutok, Jeroen Postma en April Ranshuijsen spraken met onze fractie en wethouder. 

René Karens: “Het was natuurlijk ontzettend fijn dat we zelfs in tijden van Covid-19 in gesprek konden blijven met de mensen waar we zo hard voor aan het werk zijn. De combinaties tussen ons en de landelijke gasten was vaak verrassend en inspirerend.

En los van het politieke aspect werden het ook persoonlijke gesprekken over onze drijfveren en de struikelblokken die je in het maken van lokaal en landelijk beleid vaak tegenkomt. GroenLive zorgde dat we een andere kant van onszelf konden laten zien en de gesprekken echt dieper gingen dan over de waan van de dag.’’

Wat GroenLinks Schiedam betreft blijft GroenLive bestaan. Nu ‘eerst even’ de Tweede Kamerverkiezingen, maar in de lente zijn we weer terug met nieuwe GroenLive sessies. Houd onze site en socials in de gaten! 

Hier vind je het YouTube-kanaal van GroenLinks Schiedam

Tekst: GroenLinks Schiedam
Afbeelding: een fragment uit één van de GroenLive-sessies

(advertorial)

13-03-2021