Op de Hoogstraat

Sylvia verkoopt al 37 jaar mode en ondeugende lingerie

Sylvia verkoopt al 37 jaar mode en ondeugende lingerie

SCHIEDAM - Sylvia van den Heuvel verkoopt in haar winkel Silco Fashion al 37 jaar dameskleding en daarnaast ook ondeugende lingerie voor dames en heren. Jan Willem de Boer wilde het naadje van de kous weten en stapte binnen op de Hoogstraat 103-105.

Sylvia van den Heuvel werkt al 42 jaar op de Hoogstraat Schiedam. Eerst op Hoogstraat 62 bij Boetiek Lanette (in het pand waar nu Stripes Jeans is gevestigd) en daarna op Hoogstraat 132 in de winkel van Lions Jeans. Toen het broekenmerk expandeerde, verhuisde het bedrijf naar de 's-Gravelandsepolder. 

Sylvia nam de winkel over en begon daar voor zichzelf met Silco Fashion. Later verhuisde ze naar de Hoogstraat 103-105, waar ze in het ene winkelpand nu al weer vele jaren haar damesmode verkoopt en ondeugende lingerie voor dames. In het naastgelegen winkelpand verkoopt ze tegenwoordig ondeugende lingerie voor heren.

Is huidkleurige lingerie geen afknapper?, vraagt Jan Willem de Boer haar. "Ja, zou kunnen, het wordt ook bijna niet gekocht. Zwart en rood zijn hier de meest verkochte kleuren in lingerie."

Komt hier wel eens iemand een leuk setje kopen voor zijn of haar partner? "Ja, dat gebeurt vaak zat. Wel handig als ze dan de maten weten. Als ze zeggen, tja ongeveer zo of zo, daar kan ik dan niet zoveel mee...", zegt Sylvia. 

Het hele interview door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam zie je door het aanklikken van de afbeelding met pijl (hierboven)

sil3b

12-05-2021