Ophoging met 'glaspopcorn' en herinrichting

Sveadal gaat anderhalf jaar lang op de schop

Sveadal gaat anderhalf jaar lang op de schop

SCHIEDAM - In de Staatscourant is deze week het verkeersbesluit van de gemeente Schiedam gepubliceerd aangaande de ophoging van straten in Sveadal in Schiedam Noord. De werkzaamheden staan gepland tussen 21 mei 2021 en 25 november 2022.

De werkzaamheden worden in de volgende straten uitgevoerd:
Betedal, Fjelddal, Fjorddal, Skogdal, Tundradal en Hammerdal. De werkzaamheden starten in juni 2021 en bestaan uit het verwijderen van bestaande bestrating, het ophogen met lichtophoogmateriaal (schuimglas ook wel genoemd 'glaspopcorn', red.) en het herinrichten van de buitenruimte. Het Sveadal kampt met oneffenheden in de verharding als gevolg van verzakkingen en achterstallig onderhoud. De werkzaamheden in de betreffende straten worden in principe uitgevoerd van erfgrens tot erfgrens. 

hammerda2

Door de omvang van de werkzaamheden is overlast niet uit te sluiten. Door de werkzaamheden is de bereikbaarheid van voertuigen zeer beperkt, aldus de gemeente in het besluit. De gemeente Schiedam probeert in overleg met aannemer Van Dijk Maasland BV de overlast te beperken. De woningen zijn voor bewoners en bezoekers altijd te voet bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Parkeren van voertuigen van bewoners, ondernemers en bezoekers is niet mogelijk tijdens werkzaamheden in de betreffende straten tijdens een bepaalde fase.

De voortgang en de afsluitingen zullen landelijk zijn te volgen via de website Melvin:
https://melvin.ndw.nu/public;sw=51.901,4.371;ne=51.947,4.388

Bovenstaande is een samenvatting van het verkeersbesluit. Je kunt dit volledig lezen onder deze link:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-24343.html?utm_campaign=20210512&utm_source=attenderingsmakelaar&utm_medium=email&utm_term=gemeente_schiedam&utm_content=over_uw_buurt

Over ophogen met schuimglas schreven we een eerder artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/gemeente-gaat-straten-met-glaspopcorn-ophogen

Foto's (c) De Schiedammer Online

sveadallinks

Sveadal is het gebied links van de Göteborg

13-05-2021