Festiviteiten rondom thuiswedstrijd tegen Hawks

SV&HV Schiedam speelt 75 jaar honkbal

SV&HV Schiedam speelt 75 jaar honkbal

HONKBAL - Het was in 1947 dat de Schiedamse voetbalvereniging Schiedam besloot in de zomermaanden te gaan honkballen. De initiatiefnemers was destijds het trio Jo Spruijt, Jo Ebben en Bertus Zonneveld. Dat honkbaljubileum wordt gevierd.

De vereniging bleek over wat honkbaltalent te beschikken, want een jaar later werd al het eerste kampioenschap behaald. Mooie jaren volgden. Soms werden wedstrijden bezocht door meer dan 1000 toeschouwers. Honkbal in de stad Schiedam werd populair, mede doordat er ook er gehonkbald werd bij SVV, DHS en DRZ.

Zeer succesvol waren de jaren 60 van de vorige eeuw. Niet alleen was SV&HV Schiedam toen één van de grootste honkbalverenigingen van Nederland (mede door de komst van vele SVV-ers, nadat deze vereniging haar honkbalafdeling ophief), ook speelde het eerste team toen net onder de hoofdklasse.

Zoals elke vereniging, kende ook SV&HV Schiedam ups en downs, maar ook in de jaren erna kon met enige regelmaat de kampioensvlag gehesen worden. In 1973 werd er zelfs een jeugdteam van SV&HV Schiedam kampioen van Nederland.

"Helaas zijn er in de loop der tijd nogal wat honkbalverenigingen in de regio verdwenen (opgeheven of gefuseerd), maar SV&HV Schiedam floreert nog steeds. Drie jaar geleden verrees een prachtig nieuw complex in Sportpark Bijdorp. Met zo'n 250 leden mag de vereniging trots zijn op wat er in al die jaren is bereikt", zo laat de jubilerende vereniging weten.

Het 75-jarig bestaan wordt zondag 29 mei aanstaande gevierd met vele activiteiten rondom de thuiswedstrijd tegen Hawks. 

• Aanvang: 12.30 uur
• Openingsceremonie: 12.45 uur
• Start wedstrijd Schiedam-Hawks: 13.00 uur
• Feest: Tot 21.00 uur
De dag zal starten met een officiële openingsceremonie met een ware “First Pitches" happening. Tijdens de openingsceremonie zal er ook een opkomst zijn van jeugdspelers met Honkbal-1 spelers.
Gedurende de dag is er een foodtruck en buitenbar geopend en is het mogelijk om mee te doen aan een loterij met mooie prijzen. De dag zal feestelijk worden afgesloten met een DJ.

Foto: de feestelijk opening van het vernieuwde complex drie jaar geleden door toenmalig wethouder Fahid Minhas en voorzitter Monique Zagwijn (foto door Jan Schrijver)

19-05-2022