Supermarkt gesloten na geweld tegen handhavers

Supermarkt gesloten na geweld tegen handhavers

SCHIEDAM - Vandaag heeft een man geweld gebruikt toen boa's een supermarkt in Schiedam West controleerden en daar artikelen aantroffen die er niet verkocht mochten worden. De man is gearresteerd. Op last van de burgemeester is het winkelpand meteen gesloten.

Vandaag, donderdag 21 september, voerden medewerkers van het Interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam een controle uit bij een supermarkt op het Frans Halsplein in Schiedam West. Zij troffen daar illegale sigaretten en sterke alcoholische drank aan, zonder dat daarvoor een vergunning was afgegeven.

Op het moment van de controle kwam er een man aangelopen die aangaf namens de eigenaar op te treden. Deze man belemmerde de medewerkers van het interventieteam met geweld in het uitvoeren van hun werkzaamheden en voldeed niet aan de vordering om buiten de zaak te blijven staan. De man is overmeesterd, aangehouden en aan de politie overgedragen.

"Het gebruik van geweld tegen ambtenaren is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. De burgemeester van Schiedam heeft daarom besloten het pand met spoed te sluiten", zo laat de gemeente vanavond in een persbericht weten.

21-09-2023