Sun van Dijk trekt zich terug als kandidaatlijsttrekker GroenLinks

Sun van Dijk trekt zich terug als kandidaatlijsttrekker GroenLinks

SCHIEDAM - Sun van Dijk, die voor de SP in de gemeenteraad kwam, zich afsplitste, vervolgens steeds intensiever ging samenwerken met GroenLinks, zodanig dat zij kandidaatlijsttrekker was voor GroenLinks voor de komende verkiezingen (maart 2022), heeft zich teruggetrokken. Zij heeft vandaag gemeld in de komende raadsperiode niet terug te keren in de raad.

Sun van Dijk heeft een eigen bedrijf, BLOOM Your Message, gevestigd in het ONS-gebouw in Schiedam. De zaken gaan zo goed, dat zij zich volledig hierop gaat richten. Zij licht toe: "We hebben een prachtige opdracht gekregen om met BLOOM Your Message te groeien in het buitenland. Dit verdient de komende tijd mijn volledige aandacht en inzet. Daarom heb ik met pijn in m’n hart besloten mij terug te trekken als kandidaatlijsttrekker voor de gemeenteraad. Ik zal dus na de verkiezingen niet meer in de Schiedamse raad terugkeren. Maar ik vind het te gek dat we met BLOOM de Europese markt verder gaan verduurzamen en nieuwe producten gaan ontwikkelen en lanceren."

Dit is de tweede tegenvaller in korte tijd voor GroenLinks Schiedam. Vorige maand traden GroenLinks en Progressief Schiedam uit de coalitie en bood Jeroen Ooijevaar zijn ontslag aan als wethouder. 

Lees over het uit de coalitie stappen van GroenLinks/PS ook:
Hoe betrouwbaar is de politiek in Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/hoe-betrouwbaar-is-de-politiek-in-schiedam

Zie ook het interview door Jan Willem de Boer:


 
Van Sun van Dijk werd deze week bekend dat zij een nominatie kreeg voor haar politieke werk. Zie hiervoor onderstaand interview door Jan Willem de Boer.

Foto boven het artikel: Sun van Dijk in het ONS-gebouw tijdens een bijeenkomst van een collega-ondernemer uit het ONS-gebouw (foto door Louise Melchers)

29-10-2021