Voor sportverenigingen, cultuurinstellingen, horecabedrijven en andere ondernemingen

Subsidie voor 'kosten controle coronatoegangsbewijzen'

Subsidie voor 'kosten controle coronatoegangsbewijzen'

SCHIEDAM - Sportverenigingen, cultuurinstellingen, horecabedrijven of andere ondernemingen die op grond van de tijdelijke regeling maatregelen COVID-19 verplicht zijn de bezoekers te controleren op een coronatoegangsbewijs, kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen voor de hiermee verbonden kosten. De subsidie is maximaal 10.000 euro per aanvrager per locatie. De totale subsidiepot die voor alle aanvragers tezamen beschikbaar is, bedraagt 204 duizend euro.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is op verschillende plekken een coronatoegangsbewijs verplicht. Onder meer sportverenigingen, sportondernemers, horecaondernemers en culturele instellingen moeten hun bezoekers controleren op een geldig coronatoegangsbewijs. In veel gevallen maken zij hiervoor extra kosten voor bijvoorbeeld apparatuur of extra personeel. Schiedamse instellingen, verenigingen en ondernemers kunnen hiervoor als tegemoetkoming in de kosten subsidie aanvragen bij de gemeente Schiedam.

Burgemeester Cor Lamers: “De landelijke maatregelen vragen opnieuw veel van onze verenigingen, instellingen en ondernemers. Het controleren van het coronatoegangsbewijs brengt extra kosten met zich mee. Met deze subsidieregeling willen we hen niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook financieel tegemoetkomen.”

De gemeente Schiedam kan voor deze subsidieregeling een bedrag van in totaal ruim 204 duizend euro inzetten. Het geld is door het Rijk via de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond beschikbaar gesteld aan de gemeente. De subsidie kan worden aangevraagd voor het dekken van kosten voor bijvoorbeeld scanapparatuur, maar ook voor personele kosten, als extra personeel moet worden ingehuurd om de controles uit te voeren.

De subsidie is bedoeld voor kosten die worden gemaakt in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021. Er geldt een maximum van 10 duizend euro per aanvrager, per locatie.

Het aanvragen van de subsidie is mogelijk tot en met 15 januari 2022. Daarna worden de subsidieaanvragen die aan de voorwaarden voldoen toegekend. Als in totaal een hoger bedrag wordt aangevraagd dan beschikbaar is, wordt het bedrag evenredig verdeeld onder de aanvragers.

Alle informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden staan op de website van de gemeente Schiedam: schiedam.nl/subsidie-coronatoegangsbewijzen

Foto: demonstratie van coronatoegangsbewijs met geldige QR code, door Ellywa - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=112180594

01-12-2021