Bij sloop van voormalig kantoor Linde/Hoek Loos

Stuk van hek van Havendijk Hotel bezwijkt onder vallend puin

Stuk van hek van Havendijk Hotel bezwijkt onder vallend puin

SCHIEDAM - De politie had vanmiddag een melding gekregen die betrekking had op de sloop van een pand aan de Havenstraat in Schiedam. Daar wordt het voormalige kantoor van Linde/Hoek Loos gesloopt.

De eigenaar van Havendijk Hotel, dat naast het pand dat gesloopt wordt ligt, had de politie gebeld. Een brokstuk was tijdens de sloop op een nieuw stuk hek op zijn perceel gevallen. Het stuk hek heeft het begeven. De politie kwam ter plaatse maar ging niet in op het verzoek van de eigenaar om de sloop stil te doen leggen. Ook de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente kwam ter plekke. 

WhatsApp Image 2022-11-24 at 17.08

doekie

Op de twee foto's hierboven zie je dat er een groot doek hangt achter het te slopen pand. Tijdens het slopen werd met water gespoten op het object. Op de foto hieronder zie je ongeveer in het midden het beschadigde stuk hek.

hekk

Toen het brokstuk viel dat het hek beschadigde, was het te slopen pand nog twee etages hoger, zo vernamen wij van de ter plekke zijnde eigenaar van Havendijk Hotel, Atom Zhou. Hij liet ons een door hem gemaakte video zien, waarmee hij ons toonde dat het hek bezwijkt onder een brok puin.

In het hotel, dat in de loop van volgende maand hoopt open te gaan, wordt nu druk gewerkt. "De medewerkers van de aannemer die in het hotel bezigzijn, lopen ook over het buitenterrein en hun veiligheid moet natuurlijk niet in gevaar komen", aldus de eigenaar van het hotel. 

In het pand aan de Havendijk 1001 is ook het restaurant Mood Schiedam gevestigd. Dat is reeds enige tijd geopend. Dat lees je hier: Mood Schiedam, een nieuw restaurant aan de Havendijk

handhaving

WhatsApp Image 2022-11-24 at 16.39

24-11-2022