Studenten Dierverzorging Wildlife wekelijks in Blijdorp aan de slag

Studenten Dierverzorging Wildlife wekelijks in Blijdorp aan de slag

REGIO - Dertig studenten van Lentiz | MBO zijn deze week in de dierentuin gestart met een verdieping binnen hun opleiding Dierverzorging: Wildlife.

Met deze samenwerking hopen de dierentuin en Lentiz | MBO studenten goed voor te bereiden op het werkveld waarin zij later aan de slag gaan. Jos Hartog, teamleider in Diergaarde Blijdorp, is trots op de samenwerking: “We hopen met Wildlife de kloof tussen theorie- en praktijkervaring kleiner te maken, waardoor studenten in de toekomst mogelijk beter in kunnen stromen in een baan in de dierverzorging.”

Wekelijks komen de studenten samen in een klaslokaal in Diergaarde Blijdorp. Na een theoretische uitleg in de ochtend gaan zij met opdrachten aan de slag in de praktijk.

Lentiz | MBO biedt de opleiding aan op verschillende niveaus. In niveau 2 leren studenten alles over het verzorgen van dieren. In niveau 3 komt daar organisatie en planning bij. In de opleiding op niveau 4 leren studenten daar ook managementvaardigheden bij en vanaf nu dus ook dierentuindieren. De verdieping Wildlife wordt aangeboden op de Lentiz-locaties Maasland en Barendrecht.

Foto: de studenten en docenten en de bij de opleiding betrokken dierverzorgers van Diergaarde Blijdorp (foto door Latoyah Burlace - Studio Toy)

29-11-2022