Strooptocht van autokraker langs dertien Mercedes A-klasses

Strooptocht van autokraker langs dertien Mercedes A-klasses

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Gisteravond laat en vannacht zijn in Rotterdam en Schiedam meerdere auto's opengebroken van het merk Mercedes, type A-klasse. Een man met bloedende handen is als verdachte opgepakt in Rotterdam. De politie vraagt of er nog meer eigenaren van dit type auto zijn bij wie gisteravond laat of vannacht ingebroken is in hun auto.

De autokraker bleek het voorzien te hebben op de navigatiemodule van de A-klasses. Bij de verdachte zijn goederen uit vermoedelijk dertien auto's aangetroffen, zo meldt de Politie Delfshaven. "Het is goed mogelijk dat er nog meer auto’s zijn opengebroken waar wij als politie nog geen weet van hebben. Mocht het zo zijn dat u er vandaag achter komt dat uw Mercedes A-klasse is opengebroken dan kunt u aangifte doen. Refereer bij het maken van een afspraak naar dit bericht, zodat alle zaken bij elkaar gebundeld worden. De recherche pakt de zaak verder op."

Voordat de met bebloede handen aangetroffen man kon worden gearresteerd, vond er een achtervolging plaats. Hier lees je het relaas van de Politie Delfshaven: "Het leek vannacht wel een strooptocht in Schiedam en Rotterdam-West. Diverse Mercedes A-klasses werden opengebroken. De module voor de navigatie bleek het doel. Kort voor middernacht kregen we diverse meldingen binnen. Dit was gister ook het geval.

Niet veel later controleerden collega’s van het Centrum een man op de Mathenesserlaan. Zijn handen zaten onder het bloed en tijdens de controle nam hij ineens de kuierlatten. Op de Rochussenstraat leek het erop dat hij de dans ging ontspringen. Echter kan enkel Harry Houdini uit het niets verdwijnen en kon het niet anders dan dat hij ergens verstopt zat. Achter een heg werd hij aangetroffen en ingerekend. Hij gaf zich daarbij niet vrijwillig over."

Foto: bron Politie Delfshaven, Instagram pol_delfshaven

18-02-2021